Tour de France 2024 6. Etap: Mâcon > Dijon, 163,5 km

Rekor! Rekor! Rekor!

 

 

Tarihe canlı kanlı tanıklık etmenin sevinci hepimizi esir aldı! Sir Mark Cavendish Le Tour de France da 35. etap zaferiyle, en çok etap kazanan isim oldu! 34 zaferle Eddy Merckx yamyamına ait olan rekora ortak olan Cavendish 2020 yılından bugüne gerçekten çok çalıştı, çok cabaladı, sakatlandı, form tutamadı, ağladı, bırakıyorum dedi, beleşe çalıştı, Türkiye Turunda form tuttu, Fransada fırtınaya döndü, takımsız kaldı, kaza geçirdi derken bugün rekoru kırmasına canlı kanlı tanıklık ettik!

 

La Flamme Rouge

 

Sadece Cavendish kazamadı, tüm peloton kazandı adeta! Etap bitti ama her takımdan, her milletten pelotondaşı geldi, sarıldı, öprü, ağladı, tebrik etti! Muaazam bir başarı!

 

2008 yılından bugune dek mark Cavendishin etap zaferleri

Dünkü Galiber geçişinin yorgunluğunun atıldığı bir sprint gününde değişik tek şey Mark Cavendishi rekoru kırması olurdu ki, Manx Missile Cav bunu başardı ve sıkıcı geçen günün sonunu zafer ve sevinçle taçlandırdı.

 

Etabın öne çıkan anları

 

Sarı Mayo hâlâ Tadej Pogacarda, etabı Cavendish kazansa da Yeşil Mayo bugün Biniam Girmayın sırtına geçti ve bundan sonrada hakedişi bir sprinter pedalın sırtı olacak gibi.

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Dün ne gördüysek bugünde aynısını göreceğiz, hatta bu kadar düz bir etap daha da görmeyecek gibiyiz bu sene. Organizasyonu tebrik etmeli, 164 km uzunluğundaki etapta çıkıntı yok!

Yarınki zaman karşı etabı öncesi bacakların iyice dinlendirilmesi isteniyor belliki. Yeni rekor kırmak isteyen kazansın!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.