Tour de France 2024 7. Etap: Nuits-Saint-Georges > Gevrey-Chambertin, 25,3 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Dijon kentinde sonra eren 6. etabın sonunda yaşanan toplu sprint mücadelesinde milim farkla kazanan isim Dylan Groenewegen!

 

Jayco AlUla takımının 31 yaşındaki Hollandalı Sprinter pedalının Jasper Philipsenin önünde milim farkla kazanması fotofinişle tayin edilirken, Philipsen de van Aerti bariyerlere sıkıştırdığı için hem yeşil mayoda puan silme hem de sıralamada geriye atılma cezası aldı.

 

La Flamme Rouge

 

Sessiz ve sakin geçen etapta iki farklı grup iki farklı düşünceyle pedalladı diyebiliriz: Sprint takımları etap zaferi, favoriler de kazasız bir şekilde etabı tamamlayıp zamana karşı mücadelesine sağ salim başlayabilmek. Başarılı oldular diyebiliriz. Sprint trenlerinin kontrolüne bırakılan etapta favoriler yata yata etabı tamamladılar.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etabı İncelersek…

Nuits-Saint-Georges > Gevrey-Chambertin arası hepi topu 25,3 km uzunluğunda bir bireysel zamana karşı etabı ama mücadele kısa ve keskin olacak.

 

Etap fil yutmuş bir şapka misali ortası bombeli, kenarları düz bir profilde. Elimizde zamana karşı mücadelesi güçlü dört isim var, halikyle etabı izleyeekler için ilk 10 sıradakiler son 10 olarak başlayacaklar, haliyle etabın sonunu izlemeleri yeterli. Pogacar, Remco, Vingeno, Rogla… Bu dört kare as da bireysel zamana karşı mücadelesi iyi isimler, kariyerleri kazanılmış ITT etap zaferleriyle dolu. 4. Etapla birlikte Sarı Mayoyu sırtına geçiren Tadej Pogacar bugün rakipleriyle farkı açmak, Roglkic kaybettiği zamanları geri kazanmak, Remco herkesi ezip geçmek, Vingegaard ise biraz daha Sarı Mayoya yaklaşmak için pedallayacak.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.