Tour de France 2024 8. Etap: Semur-en-Auxois > Colombey-les-Deux-Eglises, 183,4 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

25,3 km uzunluğundaki bireysel zamana karşı mücadelesinde zaferin adı Remco Evenepoel! Favori başladığı etapta tüm favorilere fark atarak, üstelik Sarı Mayo Pogacardan da zaman çalarak kazanmasını bildi.

 

La Flamme Rouge

 

Remconun olağanüstü performansı sonrası Pogacardan 12, etabı 3. bitiren Roglicten 34, Vingegodan da 37 saniye önce tamamlayarak podyumun ikinci basamağındaki yerini pekiştirdi. Her ne kadar ufak bir mekanik aksaklık yaşasa da anında sele üzerinde kendi çözümünü üreten Remco zaman kesmeden devam etti ve çok istediği Le Tour etap zaferine ulaştı. 45 saniye gerisinde olduğu Pogacarın günün sonunda 33 saniye gerisinde. Bu hem kendisini ispatlamak hem de takımının gerçekten de bir genel klasman macerasına girişebilecek ölçüde olduğuna olan inancını pekiştirdi.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Etabı favoriler dışında izlemek adeta işkence idi, zira ilk 10 dışındaki kimse pedallamadı diyebiliriz zamana karşı etabında, 8 ve 9. etapları düşündüler adeta. Ne zaman ki Roglic, Vingegaard, Remco ve Pogacar çıktıyola seyir zevki başladı. Roglic herkesten zaman çalsa ilk başta Remco ve Pogacar dişli çıktı ve çalınan zamanalrı geri almasını bildiler, beceremeyen bir tek Vingegaard oldu ki ikisi de şu an 1 dakika griden takip ediyorlar ilk ikiliyi.

 

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etabı İncelersek

Favorilerin kazasız bir şekilde bitirmek isteyecekleri Liege-bastogne-Liege benzeri bir etap var karşımızda: Burdungy bölgesinin engebeli, kısa ama sert tepelerle örülü yollarındayız: Semur-en-Auxois > Colombey-les-Deux-Eglises arasında pedallanacak konsantre bahar klasiği tadındaki etap dün yorulan bacakları iyice şişirecek gibi…

183,4 km uzunluğundaki etabın profili piyango çekilişi misali sıralı birçok tepeciği aşa aşa ilerliyor. Etap klasikçilerin zafer için mücadele edeceği güzel bir profilde.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.