Tour de France 2024 9. Etap: Troyes > Troyes, 199 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Tam bir bahar klasiği tat ve havasında geçen 8. Etabın sonunda yağmura, rüzgara ve soğuğa aldırmadan pedallanan 183,4 km sonunda yaşanan toplu sprint mücadelesinde zaferin adı yine, yeniden Biam Girmay!

 

La Flamme Rouge

 

Etap başlar başlamaz oluşan kaçış içinde yer alan Benekli Mayo dağların kralı Jonas Abrahamsen, kendisiyle yola çıkan kaçak arkadaşları bile bu havada peallanmaz deyip bırakınca kendisini uçsuz bucaksız tarlalar arasında sürdürdüğü mücadele ne yazık ki 16 km kala yakalanmasıyla sonra erdi.

 

Pelotonun ve favorilerin yağmurda risk almadan yata yata pedalladığı etabın bitiş çizgisi hafif bayırın arkasına çekilince panache pedallar tabii ki şanslarını denediler ama nafile! Jasper Philippsen ile Biniam Girmay arasında cereyan eden mücadelede Biniam açık ara kazanarak sırtındaki yeşil mayosunun da hakkını verdi. Kendisi mutlu takımı çok daha mutlu!

 

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etap…

Dün Liege-Bastogne-Liege bugün de Strade Bianchevari bir etap var karşımızda. Dünkü etap yağmuruyla, rüzgarıyla, peş peşe çıkış inişleriyle tam bir LBL klasiğiyken, bugün de İtalyanın Toskana bölgesinin parlayan yıldızı Strade Bianche, yani tozlu yollar yarışının bir benzeri Le Tour de France da ilk kez pedallanacak!

Troyes bölgesindeyiz, neredeyse 200 km uzunluğundaki etap dinlenme günü öncesi etap zorluklarını içinde barındırıyor: Hepi topu 200 metre irtifa kazanımı içeren etabın zorluğu üzüm bağlarını, sıksan şarap çıkan toprakları birbirine bağlayan tozlu toprak yollardan geçilmesi. 200 km etabın içinde 14 gravel toprak yolun geçilmesi hiç de kolay olmayacak, zira burada yaşanacak bir teknik sorun favorileri ciddi bir şekilde etkilecektir.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.