Tour de France 2024 12. Etap: Évaux-les-Bains > Le Lioran, 211 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Kaçış grubunun dahi oluşmadığı, beklendiği gibi sele üzerinde aktif dinlenme günü şeklinde pedallanan 10. Etabın sonunda nihayet zafere pedallayan isim Jasper Philipsen!

 

La Flamme Rouge

 

Geçen senenin Yeşil Mayo lideri, bu sene ilk zaferi için 10 etap bekledi, sonunda kazandı; inanılmaz mutlu. Etabı Philipsenin ardından ikinci bitiren Biniam Girmay ise hem ara sprint kapısında hem de ikinci bitirdiği için yeşlil mayo için puan toplayarak, yerini sağlamlaştırdı.

Genel klasman ise dibe çökmüş taş misali kıpırdamadı bile, asıl beklenti tabii ki yarın ciddi anlamda bu senenin ilk zirve bitişine yoğunlaştı.

 

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etap…

Massif Centrale doğru geçiyoruz artk, seşe üzeri dinlenme bitti, şimdi yalçın dağlarla kısa bir hesaplaşma var; zira hesabın dağlarda görüleceği günler yakın!

 

211 km uzunluğundaki etap Évaux-les-Bains > Le Lioran arasında pedallanacak; ilk 150 km’sinde favoriler risk taşımayan kaçaklara izin verecek, elit tırmanışçılar ve fovorilerden oluşan ilk grup son 60 km içine sıkıştırılan tırmanışlara kendisini hazılarken, iddiasızlar, sprinter pedallardan ve bunları taşıyan takımdaşlardan ibaret grupettonun bu 60 km için gündemi de zaman limitine takılmadan etabı bitirmek olacak.

TDF2015 5. Etabın sonu konsantre tırmanışlar içeriyor, tırmanış, iniş ve arada herhangi bir düzlük olmaksızın yeniden tırmanış…

Etabın bitiş çizgisine ev sahipliği yapan Le Lioran Le Tour  takipçilerince tanıdık gelecektir; zira 2016 yılında 5. etabın, aynı tırmanışlarla bitiş çizgisinin çekildiği kış sporları ve kayak merkezi Le Lioran kasabasında sarı mayo sırt değiştirmiş, etabı da Greg van Avermaet herkesi şaşırtan bir kaçışla kazanmıştı.

Bugün benzer bir senaryo görmemiz olası: Etabın sonu tırmanabilen kaçaklara çok uygun olsa da buguün farkı peloton içinde Pogacar denen bir yamyamın olması ki, Remco ve Pogi neden olmasın diye kesip atabilir, atak yapabilir: Ya zafer için ya da silkelemek için.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.