Tour de France 2024 12. Etap: Agen > Pau, 165,3 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Biniam Girmay tarih yazmaya devam ediyor: Wout van Aert, Arnaud Demare, Jasper Philipsen, Pascal Akerman gibi kuvvetli sprinter pedalların önünde zafere uzanan Gİrmay yeşil masyosunun hakkını vere vere etabı kazandı!

 

La Flamme Rouge

Kaçışın dahi oluşmadığı etapta herkes sessiz sakin bir şekilde son 3 km’ye girmek için çabalarken ilk 11 etap sakin sakin pedallayan Primoz Roglicin selesi yine kazadan eksik olmadı: Bu kez kendisi değil de bir başkasının kazası kendi yoluna engel döşedi ve faoriler uzar giderken kendisi geride kaldı, hem de 2:22 dakika! Elveda podyum hoş geldin etap zaferi kovalamacası…

 

Etabın öne çıkan anları

 

Primoz Roglicin etkilendiği dolaylı kaza favorilerin sprint etaplarında neden en önde olmaları gerektiğini acıa ama gerçek bir şekilde gösterdi, zira dün de zaman kaybeden Roglic artık denklemden çıktı; kendisini Bernal, Thomas, Carapaz ile birlikte etap zaferi kovalarken izleyebiliriz. Almeida ve Rodriguez ise yeniden her ne kadar 4 dakika üzerinde olsalarda denkleme girmiş durumdalar.

 

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etap

Pirenelere doğru pedallamaya devam. Bu kez durağımız 165,3 km sonunda yıllardır dinlenme gününe ev sahipliği yapan Pau kenti.

 

Etap düz diyebiliriz, zra sele üzeri dinlenme ve transfer etabı; asıl olan 14 ve 15. etaplara yol verip pelotonun bu yorucu iki günden sağ çıkacak kadar enerji toplamalarını sağlamak. Herhangi bir sürprizi olmayan etapta çapraz rüzgar ve sona dğru şehir içi trafik düzenlemeleribne dikkat edilirse, Roglic hariç, favoriler yatar sprinter pedallar güle oynaya pedallar.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.