Tour de France 2024 15. Etap: Loudenvielle > Plateau de Beille, 197,7 km

Dünkü Etapta Nelet Olmuştu?

Pla d’adet zirvesinde sona eren 14. Etapta Sarı Mayo mücadelesi kesinleşti gibi! Kazanan kariyerinin 13. TDF zaferine uzanan Tadej Pogacar!

La Flamme Rouge

 

1653 mt rakıma konuşlu Pla d’Adet zirvesine çekilen bitiş çizgisine gelmeden evvel uzun, upuzun Tourmalet dağ geçidi ile boğuşan peloton etabı zaman limitinde bitirme amacındayken Roglicin bırakmasıyle kalan iki favori, Remco ve Jonasın gözleri Emiratesin neler yapacaklarındaydı. Emiratesin izin erdiği bir farkla pedallayan kaçış grubu ortalama eğimi %8 olan 10,6 km uzunluğundaki Pla d’Adet tırmanışının bitmesine 4,6 km kala yakalandı.

Önce Nills Politt, sonra Almeida temposu, derken Pogacardan icazet alıp fırlayan Adam Yatesin uydu kaçışı ile kaçış yakalandı, Visma|Lease a Bike takımı darmadağın oldu; zaten buraya dek Jorgensenin korumasında pedallayan Vingegaard yapayalnız kaldıv e Pogacarın fişek gibi atağına cevap veremedi.

İkili arasındaki bariz fark da bu: Pogacar top mermisi misali patlarken ataklarıya, Vingegaard bu ataklara uzun erimli pedallayarak cevap veriyor. Nitekim 11. Etapta Poginin 30 km’lik atağını kendi temposunda nötralize eden Jonasın etabı kazanmasıyla akıllanan Pogacar bu kez son 4 km kala atağını yaptı ve Vingegaardın kendi temposunu bulmasına fırsat tanımadan eze geçe zafere pedalladı!

 

Etabın Öne Çıkan Anları

Vingegaardın, 39 saniye önünde etabı kazanan Pogacar farkı 2 dakika sınırına çıkartırken, Vingego takipte tekerine yapışan Remcoyu silkeleyerek ikinciliğe yükseldi. İlk üç şu anda 2 dakika farkla birbirinden ayrılıyor.

Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü Etap

Bastile Günündeyiz! Açık çek, Fransız pedallardan bir şeyler bekleniyor!

Dün genel klasmanda taşların bırakın yerine oturmasını, karanın yani Sarı Mayonun Vingegaard için çok uzaklaştığı 14. Etap sonrası bugün Pirenelerde çekilecek bir 200 km kadar çile daha var: Açılışından kapanışına testere bir etap var kaşımızda, İspanya sınırına taş atımı uzaklıktaki Loudenvielle kentinden başlayan 15. Etap 197,7 km sonunda toplam 5 dağ geçidini aşıp Plateau de Beille zirvesinde sona erecek.

Aşılacak zirvelerle birlikte peloton 5000 mt üzerinde bir irtifa kazanımı ve bir o kadar da tehlikeli dağ geçidi inişi ile mücadele edecek: Zira çıkış kontrol edilebilirken inişler geniş ya da kapalı virajlar ve kar yağışı ve güneşle birlikte harap olmuş, kalitesi düşük dar yollardan oluşuyor.

Dün açık ara günün kazananı Maillot Jaune Tadej Pogacar bugün dinlenip ve beslenmeyi tercih etsin; diyoruz zira en yakın takipçisi Vingegaard ile arasın 1:57 dakika var, dinlenmek bir yana bu farka sırtını yaslayıp pedallamak kendisine hiç ama hiç uymuyor ve etap sonunda verdiği röpörtajda da gördük ki, bacaklarımı iyi hissettikçe hep deneyeceğim kazanmak için demesiyle bugün kendisinden işi bitiren bir atak görebiliriz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.