Surly Günlüğüm #16

Surly ile hem günlük kullanım hem de Ege Kıyısı Turum esnasında kullanmak için bir gidon çantasına ihtiyacım vardı, turcuların ülkemizdeki ilk ve tek durakları Bisiklet Gezginine giderek temin ettim. Tercihim bu alanda uzmanlaşan Ortlieb‘in Ultimate6 Classic gidon çantası oldu. Renk takıntım olmadığı için sarı aldım, başka renk yok muydu? Siyah olursa bu kez bisiklet kara pantere dönüşecekti, istemedim.

ortlieb_ultimate6_classic_handlebar_bag

Ortlieb Ultimate6 Classic gidon çantası bayağı kullanışlı.

  • Su geçirmez (IP54) oluşu içine koyacağım eşyaların güvenliği için önemli,
  • Kilitlenebilmesi de keza aynı şekilde,
  • Işığı yansıtan 3M şeritleri akşam sürüşleri için güvenliği arttırıcı bir unsur,
  • 7 litrelik iç hacmini tabii ki sonuna dek kullanacak değilim, ama orada böylesine bir depolama alanının olması kafadaki soruları silip atıyor, artık sırtta eşya taşıma derdine son,
  • Kendisine has kablo sistemiyle yapılan kolay montaj gidon çantasının en zorlu yollarda bile sallanmasını engelliyor, sabit tutuyor,
  • Sürüş esnasında içinden bir şeyler alıp koymak kolay.
  • Omuz askısı ile çarşı pazar gezilebilir,

Ortlieb Ultimate6 Classic gidon çantasını geliştirmek için çanta içi bölme ayracı, çanta üzeri haritalık gibi ekler de var, şimdilik ihtiyacım olmadığı için almadım.Ayrıca aldığım temel model, üstünde iki farklı model, plus ve L, daha var. Fazlasına ihtiyacım olmadığı için M modelini tercih ettim.

11807157_860038774087461_1946572945648307580_o

Nereden alınır?

Çantanın satış fiyatı 255 TL (neredeyse 85 Euro) ki, kabul edilebilir bir fiyat. Zira yurtdışı fiyatı ile aynı. Hemen teslim alıp doğru bir şekilde montajını yaptırmak varken 10 lira daha ucuza almak için iki hafta beklemeye gerek yok açıkcası. Bisiklet Gezgini’nde Seçil, Rahman ve Alexis yardımcı olacaktır. Ben bu ekibi seviyorum, zira hem işlerinde iyiler hem de gezgin ruhları destekliyorlar.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.