#Vuelta2017 5. Etap: Benicassim → Ermita Santa Lucia, 176 km

Dünkü düz etap sonrası bugün karşımızda La Vuelta’nın ilk zirve bitişine ev sahipliği yapan etabı var: Benicassim → Ermita Santa Lucia kentleri arasında pedallanacak turun 5. etabı 176 km uzunluğunda; aslında Castellon sahillerine konuşlu bu iki kent arası kuş uçuşu 50  km ya var ya yok ama çile bu ya peloton dağları aşa aşa dolanacak yollarda!

La Vuelta a Espana 2017 – 5. Etap profili: Şükür dağlara kavuşturana!

Dağlık profilde 176 km uzunluğundaki etabın bitiş çizgisi 350 mt rakıma konuşlu Cat3 sınıfı bir tırmanışın ardında; ancak bitişe dek pelotonun hesaplaşması gereken üçü Cat2 sınıfı toplam dört tırmanış var. Zirvelerin peşi sıra başlayan inişler oluşacak kaçış grubuna nefes aldıracaktır, ancak kaçış günün son Cat2 sınıfı tırmanışı, 840 mt rakıma konuşlu Alto de la Serratella geçilip de peşinden gelen sprint kapısında ataklar görmemiz olası; zira La Vuelta ara sprint kapılarında 1 saniye dahi olsa bonus zamanlar vermesiyle diğer turlardan farklılaşıyor. Chris Froome’un Maillot Rojo, Altın Mayoyu ilk kez giyindiği üçüncü etap sonrası ayak üstü röpörtajında söyledikleri önemli:

“Altı kez La Vuelta’ya katılıyorum, üç kez podyuma çıktım ve ilk katıldığımda 13 saniyeyle ikinci oldum. Bu yüzden benim için her saniye önemli!”

Genel klasman farklarının derinleşeceği bir başka etap daha var karşımızda ve etabın son 5 km’sine girildiğinde Team SKY kontrolü ele alırsa Cerberos misali La Vuelta’ya gelen Orica-Scott, Fabio Aru, Nibali, Bardet pedallarını yalarlar; Altın Mayoyu giyinmişken bir kere Froome’dan geri almaları ancak kendi içlerinde Voltranı oluşturup Froome’u izole etmeleri şart! 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.