#Vuelta2017 8. Etap: Hellín → Alto Xorret de Catí, 200 km

Son iki gündür kaçışa yar olan etaplar sonrası bugün La Vuelta gerçek yüzünü göstermeye başlayacak, ta k dinlenme gününe dek! Önümüzdeki iki etap da zirve bitişine ev sahipliği yapacak. Ama önce Alto Xorret de Catí zirvesi!

 

La Vuelta 2017, 8. Etap profili yine bir zirve sonrası inişle bitiyor.

Kastilyan bölgesinin içinden kıyılarına doğru uzandığımız, Hellín → Alto Xorret de Catí arasında pedallanacak 8. etap da 200 km kulübüne üye. 200 km uzunluğundaki etapta tabii ki kaçış olacak, hatta zafer kovalayacaktır ama asıl mücadele genel klasman favorileri arasında yaşanacak. Etabın İlk 110 km’si neredeyse düz, peloton kaçışlara izin vrse dahi denetim altında tutacaktır; buraya dek oluşacak kalabalık bir kaçış günün ilk tırmanışı Puerto de Biar zirvesine doğru parçalanacak, iner inmez başlayacak günün ikinci tırmanışı Puerto de Onil de silkelemeler başlayacaktır. Sonrası ise Cat1 sınıfı yaklaşık 5 km uzunluğundaki Alto Xorret de Catí tırmanışı ve peşine çekilmiş bitiş çizgisi! Zirveyi geip de inişte atak yapan, 3. etapta Nibali gibi, Maillot Rojoyu ele geçirir!

Eğlendir bizi Vuelta!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.