#Vuelta2017 9. Etap: Orihuela → Cumbres del Sol, 174 km

Dinlenme gününden önceki son etap peloton dinlecek sanmayın, etap yine zirvede bitiyor!

Akdeniz kıyıları boyunca, Orihuela → Cumbres del Sol kentleri arasında pedallanacak 9. etap 174 km uzunluğunda ve sınıflandırılmış iki tırmanışa sahip. 

La Vuelta 2017, 9. Etap profili: Dağlar kıyıya paralel uzanır dostlar!

Günün ilk tırmanışına dek etap düz sayılır; neticede Akdenizin İspanyaya bahşedilmiş güzellikleriyle dolu kıyısı boyunca pedallayacak peloton. Ta ki, etabın 129. km’sinde başlayıp zirvesinden 132. km’de geçilecek Alto de Puig Llorença (cat2, 345 mt) tırmanışına dek; kaçış grubuna mutlaka dağların kralı mayosunu taşıyan İtalyan pedal Davide Villella girecektir. Burayı unutmayın, etap sonunda bir kere daha uğrayacağız; zira bir kısmı çıkılacak olan Alto de Puig Llorença tırmanışının geri kalanı başta sona, sıfır rakımdan 465 mt rakıma dek yeniden karşımıza çıkacak! Dünkü etap gibi zirve sonrası iniş değil saf kan bir Cat1 tırmanış var karşımızda! Etabı kaçış kazansa da favoriler, fark bu kadar yakınken atak yapıp Maillot Rojo, altın mayoyu ele geçirmek isteyecektir!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.