#Vuelta2017 10. Etap: Caravaca de la Cruz → El Pozo Alimentación, 165 km

Grand Tours adetidir: Dinlenme günleri sonrası hafif tırmanışlı ya da dümdüz bir etap koyup pelotonu aktif dinlendirmek; ama burası La Vuelta ve yok öyle bir şey!

Dinlenme günü sonrası Akdeniz kıyılarını terk edip Endülüs Bölgesine geçiyoruz. Caravaca de la Cruz → El Pozo Alimentación kentleri arasında pedallanacak 164.8 km uzunluğundaki 10. etap için düz, dümdüz bir geçiş etabı diyemeyiz, zira ASO’nun hayatımıza soktuğu zirve sonrası inişle biten etaplar gerçeği yine, yeniden önümüzde.

 

La Vuelta 2017, 10. Etap profili: Dinlenme günü sonrasına düz etap yerine tırmanış koymuş ASO hazretleri, bitiş çizgisini de ardına saklamış!

Yaklaşık 800 mt irtifaya konuşlu Caravaca de la Cruz kentinden başlayan etap 125. km’de başlayacak günün ilk tırmanışı Alto del Morron de Totana eteklerinde, 200 mt irtifaya kadar serbest düşüşe geçecek. Sonrasında pelotonun meskeni dağlar olacak!

 

Günün son tırmanışı: Collado Bermejo

Günün ikinci ve son tırmanışı 1200 mt rakıma konuşlu CAT1 sınıfı Collado Bermejo (7.7 km uzunluk, ortalama 6.5% eğim) dağ geçidini ilk sırada kaçış grubu geçip ardından da inişte genel klasman favorilerinin ataklarını seyredecek gibiyiz: 3 ve 8. etaplarda böyle oldu, bugün de şaşmaz. 143. km’de zirve geride kalıp bitiş çizgisine uzanan 20 km serbest düşüş olsa da sprinter pedalların işi çok zor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.