#Vuelta2017 12. Etap: Motril → Antequera, 160 km

Endülüs topraklarını pedallamaya devam… Akdeniz kıyıları boyunca uzanan 160 km uzunluğundaki 12. etap Endülüs Emevilerinin 12. yüzyıla dek hüküm sürdüğü Motril → Antequera kentleri arasında pedallanacak. Sınıflandırılmış iki tırmanış olsa da bitiş çizgisi düzlükte yer alıyor ve haliyle bir geçiş etabı karşımızda.

 

12. Etap iki tırmanış içersede bitiş çizgisi düzlükte ve etap zaferi kaçışa son derece açık.

Denize sıfır Motril kentinde başlayan etap 80 km boyunca Akdenizin tüm güzelliklerini ve sert rüzgarlarını hissettirerek Malga kentine dek kıyıdan devam edecek.

 

Etabın ikinci yarısında Akdenizi, haliyle aktif dinlenme geride kalıp tırmanışlar başlıyor: Antik Antequera kentine dek iki sınıflandırılmış tırmanış var: Cat1 sınıfı Malaga Ulusal Parkı içinde yer alan 17.4 km uzunluğundaki Puerto del León dağ geçidinin ortalama eğimi %5 civarında. Aslında kıyıdan içeriye doğru uzanan bu dağ geçidinin anlık eğimleri %6-7 seyretse de 8 ve 15. km’lerde yer alan iki iniş ortalama eğimi düşürüyor. Günün son tırmanışı Puerto del Torcal ise 7.6 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %7. Zirvesinden etabın 142.6 km’sinde geçilecek tırmanış etap sonuna etki etmekten uzak bir konumda, zira peşindne bitiş çizgisine dek uzanan 20 km bir iniş ve düzlük var ki fare doğuran 10. etap ile benzer bir son izleyebiliriz. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.