Tour of Qatar 2015, 4. Etap: Al Thakhira → Mesaieed, 166 km (düz)

Katar Bisiklet Turunun Al Thakhira → Mesaieed arası pedallanan  166 km uzunluğundaki çöl manzaralı dümdüz 4. etabında zafer Team Katusha’nın Norveçli sprinteri Alexandre Kristoff‘un oldu!

Alexandre Kristoff zafere uzanıyor!

Alexandre Kristoff zafere uzanıyor!

Herhangi bir sürpriz olayın yaşanmadığı 166 km uzunluğundaki enfes çöl manzaralı etapta Altın Mayoyu (Gold Jersey) taşıyan Niki Terpstra’yı koruyan ve pelotonun adet yerini bulsun dercesine önünde pedallayan Etixx-Quick Step takımı bitişe son 10 km kala yerini yavaşça Astana ve Team Giant-Alpecin’e bıraktı. Andrea Guardini için çalışan Astana yolun dar kısmına sıkışıp kalınca ne yazık ki Guardini de bitişe giremedi ve 20 metre kala pedal kesti. Koridoru kapanan bir diğer sprinter, Tinkoff-Saxo’dan Peter Sagan da kendisini sola atıp bitişe girdi ama teker farkıyla geçildi Kristoff’a.

Tour_of_Qatar_2014_stage_4_peloton_1

Valverde, Kittel, Wiggins, Boasson Hagen, Cancellara tur başından beri bekleneni vermezken sezon açılışında idman niyetine Katar Turuna geldiklerini belli etmiş oldular.

image

Kristoff’un zaferiyle sonuçlanan 4. etap sonrası Etixx-Quick Step’ten Niki Terpstra hâlâ birinciliğini korurken toplu bitinşle birlikte Tinkoff-Saxo’dan Maciej Bodnar aradaki farkı 6 saniyeye indirerek ikinciliğini pekiştirdi.

Daha fazlasını okumak için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.