Giro2021 10. Etap: L’Aquila → Foligno, 140 km

Dünkü etapta neler olmuştu?
Dananın kuyruğu biraz erken mi koptu ne? L’Aquila kentinin kayak ve kış turizmi merkezi Campo Felice zirvesinde sona eren 160 km uzunluğundaki 9. etabın sonunda zafere de Maglia rosaya da uzanan isim INEOS Grenadiers takımının Kolombiyalı lideri Egan Bernal! Bu şaşırtıcı olacak ama Tour de France 2019 şampiyonunun ilk büyük tur zaferi! Evet, kendisi Le Tour 2019 şampiyonluğuna hiç etap kazanmadan uzanmıştı. Hatta, etabı kazandığını bilmeyen Bernal, zaferi de Maglia Rosayı aldığını da çizgiyi geçer geçmez takım yardımcılarından öğrendi!
Son 1 km

Oluşan kaçış grubunun INEOS temposuna yenik düştüğü, kala kala sona iki kaçağın, Koen Bouwman ve Geoffrey Bouchard da Egan Bernalin bölüm sonu canavarı misali Aleksandr Vlasovun atağını görür görmez saldırmasıyla yakalandı ve Bernal bitiş çizisinden çifte zafere uzandı: Hem etaba hem de Maglia Rosaya!

Kaçışın son ikilisinin bir türlü zafer birbirlerini silkelemek yerine sanki bitiş çizgisinden birlikte geçeceklermişçesine pedalladığı, yer yer dağınık, çoğunlukla sıkıştırılmış topraktan ibaret 2 km uzunluğundaki yola girildiğinde iddialıların yer aldığı elit peloton 12 saniye gerideydi… Önce Aleksandr Vlasov atak yapsa da tempoyu belirleyen INEOS treni içinden Egan Bernal karşı atak yapıp liderliği aldı ve eğimin sertliğine, toprak zeminin bozukluğuna aldırış etmeden kaçışın son ikilisini son sürat geçip zafere uzandı. Hatt kaçışın son ikilisi öyle bir salmıştı ki, Bernal ikiliyi son sürat geçerken önde bir kişi daha var sanmış ve bitiş çizgisini geçerken bu yüzden sevinmemiș. Takım yardımcıları kendisine etabı kazandığını söyleyince sevinmesi ayrı güzeldi!

Geçen seneden beri sırt ağrılarıyla boğuşan Bernal son derece güçlü görünürken diğer iddialıların da kendisinden geri kalır yanı yok: Giulio Ciccone (TREK _ Segafredo), Aleksandr Vlasov (Astana – Premier Tech), Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick Step), Dan Marten (Israel Start-Up Nation) isimlerin tek hatası atağa karşı geç cevap vermeleri ve verdikleri anda hızlanamamalarıydı ki, Egan Bernal çoktan bitiş çizgisinden Maglia Rosayı kucaklamıştı bile.

Gelelim bugünkü etaba…
Bu sene etaplar zorlaştıkça kısalıyor gibi… Egan Bernalin yargı dağıttığı dünkü zorlu etap sonrası, dinlenme günü öncesi peloton için kolay lokma sayılacak bir etap var karşımızda.
Güney İtalya maceramız dün Campo Felicede sona ererken bugün artık çizmenin göbeğine doğru ilerliyoruz: L’Aquila → Foligno kentleri arasında pedallanacak 10. etap 140 km uzunluğunda ve profili de sele üzeri aktif dinlenmeye son derece uygun.

Giro2021 10. Etap profili pelotonun ortak bir kararda pedallayacağı bir transfer etabı: Sele Üzeri Aktif Dinlenme…

Sallan yuvarlan bana diyebileceğimiz profildeki etap aslında bariz bir transfer etabı. 100 km’de zirvesinden geçilecek Valico Della Somma dağ geçidi pelotonu Folingo kentine uzanan düzlüklere salarken bitiş çizgisi sprint mücadelesine açık.
Egan Bernal dinlenme gününde Maglia Rosa sırtında bol bol poz verebilir!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.