Giro2021 12. Etap: Siena → Bagno di Romagna, 209 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Strade Bianche klasiğinden bir kuple barındıran 11. etabın sonunda zafere pedallayan isim Team Qhubeka Assos takımının İsviçreli pedalı Mauro Schmid!

Son 1 km

 

21 yaşındaki Schmid, kendisi gibi günün orijinal kaçış grubundan geriye kalan son metrelere kadar kardeş bitiş çizgisinde düşman Alessandro Covi ile uzun süre birlikte pedallasa da ikili sprint mücadelesinde galip gelip bitiş çizgisinden geçti. Tozlu yollardan güzel bir zafer çıkartmasını bildi kendisine.

Etabın öne çıkan anları

 

Etabın net kaybedeni Remco Evenepoel, kazananı da genel klasmandaki rakiplerine iyice fark atan Egan Bernal oldu. İlk yarısını kaçışın idare ettiği etap boyunca temponun INEOS Grenadiers sağ olsun hiç düşmediği bir yarış izledik. Strade Bianche yollarının başladığı ikinci yarısında kaçışın ufalansa da tutunduğu ama Egan Bernalin kan kokusu alan Nibali gibi yarıştığı etapta genel klasman iddialılarının tutunamaması zaman kaybetmelerine yol açtı.

Egan Bernal, hem kendisinin hem de takımının bu gücü oldukça Giro sonunda Maglia rosayı evine götürecek gibi.

 

 

Gelelim bugünkü etaba

Yeniden çizmenin göbeğindeyiz… Siena → Bagno di Romagna kentleri arasında pedallanacak 12. etap 209 km uzunluğu ile geride bıraktığımız günler içinde en uzun etap. 209 km içinde sınıflandırılmış 4 tırmanış var.

 

Remco Evenepoelin dün Egan Bernalden tam 2 dakika fark yediği etap sonrası bir çılgınlık yapması şart. Sadece Remco değil, INEOS Grenadiers temposu sağ olsun Egan Bernalin Strada Bianchenin tozlu yollarında tozu dumana katıp toz yutturduğu etap sonrası bugün genel klasmandaki ilk beşli ve takımlarının etabı kaçışa bırakmak gibi bir lüksleri olmamalı.

Etabın ilk 80 km’si ısınma ve kaçışın oluşması seklinde geçilecektir. Zirvesinden 161. km7de geçilecek Passo della Calla dağ geçidine dek kaçışın yarışın liderliğini götürmesine izin verilse de bu iniş ve peşinden gelen son tırmanışla birlikte genel klasman iddialılarından ibaret elit peloton tempoyu arttırıp kaçışı bir bir yakalayacak gibi. Çünkü değil bitiş çizgisindeki, ara sprint kapılarındaki bonus saniyeler bile artık önemli. Dünkü etap sonrası bunu gördük ve ilk 10 içindeki birçok isim, INEOS temposu sağ olsun, artık podyuma kendilerini atma derdinde olacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.