Giro2021 13. Etap: Ravenna → Verona, 197 km

Dünkü etapta neler oldu?
Passo del carnaio geçidinin ardına kurulu Bagno di Romagna komününde sona eren 209 km uzunluğundaki 12. etap INEOS Granadiers kontrolünde kaçışa altın tepside sunulunca AG2R Citroën Team takımından Andrea Vendrame de zafere pedalladı.
Son 1 km

Günün kaçışına neredeyse her takımdan adam girse de oluşan kalabalık zorlu etapta ufalana ufalana dört kişiye dek düştü. Pelotonun 10 dakika geriden bitirdiği etapta lider dörtlü arasından Andrea Vendrame sprintte şansı olmadığını anlayıp karşı atak yapınca peşine sadece Team DSM takımından Chris Hamilton takıldı ve ikili bitiş çizgisine birlikte gelince kedi fare oyununa mahal vermeden genç İtalyan Andrea Vendrame etabı zorlanmadan ikili sprintte kazanmasını bildi.
Etabın öne çıkan anları

Peloton bugünden Monte Zoncolan etabını düşünerek kendisini dinlenmeye ayırdı. Maglia Rosa mücadelesinden dünkü etapta oluşan farklar bugün de aynen korundu.

Gelelim bugünkü etaba…
Monte Zoncolan öncesi son çıkış. Gerçekten de öyle ama… Kuzeydoğu İtalyaya, yani sarp ve yüce dağlara doğru ilerliyoruz. Ravenna → Verona kentleri arasında dümdüz profilde pedallanacak 13. etap 197 km uzunluğunda tertemiz bir sprint etabı.

TDF2021 13. Etap profili… Nasıl buluyorlar böylesine dümdüz etapları, şaşırıyorum!

Her kim ki Maglia Ciclamino için iddialı bu etabı kazanmalı, zira bu sene ki Giro d’Italia sprinter pedallar için pek fırsat sunmadı: Geride kalan 12 etabı ya kaçaklar ya da favoriler kazandı… O yüzden bu etap bayağı önemli sprinter pedalların zafere açlığını dindirmek için, zira geriye kalan etapların tümü dağlık, her biri adeta kraliçe.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.