Giro2021 14. Etap: Cittadella → Monte Zoncolan, 205 km

Dünkü etapta neler olmuştu?
Verona kentinin bitiş çizgisine ev sahipliği yaptığı son sprint etabında zafere pedallayan isim Giacomo Nizzolo! 2015 ve 2016 yıllarında puan mayosunu etap zaferi olmadan evine götüren Team Qhubeka ASSOS takımının 32 yaşındaki İtalyan pedalının, şaşırtıcı ama gerçek, bu ilk Giro etap zaferi!
Son 1 km


Pelotonun etabın başından itibaren kaçışın değil de sprinter pedalların zafer için piste çıkacağını ilan etmesiyle herkes yarınki Monte Zoncolan tırmanışını düşünerek sele üzeri aktif dinlenme moduna geçince pek bir heyecan da yaşanmadı.

Etabın öne çıkan anları

Gelelim bugünkü etaba
Giro demek İtalyanın amansız dağları demek; Pembe Mayoya ulaşmak bu yüzden hiçbir zaman kolay olmadı! Monte Zoncolan, Passo dello Stelvio, Mortirolo, Montecampione, Colle delle Finestre, Colle dell’Angelo, Sestriere ve daha nicesi… Dağ geçitleri, zirveler, keskin inişler, Akdeniz, bisiklet sevdalısı bir ülke ve de Maglia Rosa!

Giro2021 14. Etap: Zoncolan dağ geçidi amansız, bakalım Maglia Rosa iddialılarına geçit verecek mi?

Çizmenin güneyinden kuzeyine uzanan yolculuğumuzda bulutlara yaslanacağımız ilk etap Monte Zoncolan! Dolomit Alplerindeyiz! Geride bıraktığımız etaplar içinde ciddi anlamda ilk zirve bitişi diyebileceğimiz 14. etap 205 km uzunluğunda.
Zoncolan dağ geçidine dek kaçışın takılmasına izin verilecek bir sakinlikte pedallamaya müsait profildeki etabın sonu bir hayli ürkütücü… son 10 yıl içinde görece kolay kısmından geçilen Monte Zoncolan dağ geçidi bu sene denize sırtımızı verip, yüzümüzü göğe dönüp, kendimizi de hiçliğe teslim edeceğimiz daha sert kuzey yamacından çıkılacak: Açılışı %8 kapanışı %27 eğime sahip bu kısmın tırmanışında takım arkadaşınız değil bacaklarınız ve aklınız yanınızda olmalı. Ey, Maglia Rosa, nelere kadirsin sen!
Zoncolan eteklerinde eğime karşın hayatta kalan bir kaçış varsa etabı almalarına müsaade edilecek, ancak yakalanma radarı içine girerlerse genel klasman favorilerinden çok INEOS Granadiers takımının temposu bu yavaşlığı affetmeyecektir. Maglia Rosayı sırtında taşıyan Egan Bernalin burada yapacağı bir atak aradaki zaman farklarını açarsa şampiyon diyebiliriz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.