Giro2021 19. Etap: Abbiategrasso → Alpe di Mera , 178 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Stradella komününde sona eren 231 km uzunluğuyla Gironun en uzun etabında zaferin adı Alberto Bettiol!

Son 1 km

 

Pelotonun ısındıktan sonra kaçakları serbest bıraktığı etapta devasa bir kaçış grubu oluştu. Kaçış ve pelotonun arasındaki farkın neredeyse 20 dakikaya çıktığı etapta zafer için ilk karşı ataklar bitişe 33 km kala başlasa da EF Education – Nippo takımının İtalyan pedalı Bettiole kariyerindeki ilk Giro etap zaferini getiren atak son 15 km’de geldi. Cavagna kaçtı, Bettiol kovaladı, ikisini birden Nicolas Roche yakaladı, Bettiol pes etmedi, ikiliyi yakaladı, son tırmanışta silkeledi ve kaçışın şanını bir zaferle taçlandırdı. Tabiri caiz ise Bettiol kanırta kanırta kazandı etabı!

Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasman mı? Onlar etabı 23 dakika sonra bitirdi. Günün yorulanı kaçaklar, dinleneni peloton oldu yarınki etap öncesinde…

 

Gelelim bugünkü etaba

Bereketli toprakları ardımızda bırakıp nehirlerin kaynağına doğru pedallıyoruz: Yine yeniden hesabın görüleceği, defterin kapanacağı yerdeyiz, Kuzey İtalya Alplerindeyiz… Bir yanımız seccade Acem mülküdür misali, İsviçre sınırına oldukça yakınız.

Giro2021 18. Etap: Etabın ilk iki tırmanışı Maglia Azzurra için, Alpe di mera ise Maglia Rosa…

Abbiategrasso → Alpe di Mera arasında pedallanacak 178 km uzunulğundaki etap dağlık bir profilde geçilecek; özellikle de son tırmanış Alpe di Mera grupetto için yatış keyfi sunsa da Maglia Rosa ve takipçileri ile genel klasman ilk 10’da tutunmak isteyenler için zorlayıcı olacak.

Üç büyük tur içinde en bilinen tırmanışlardan biri firketeli gelin Alpe d’Huez olsa da, Alpe di Mera da 10 km içine sığdırdığı 24 virajı ile rakibinden aşağı kalmıyor hiç. Ortalama %10 eğime sahip 1531 mt rakıma konuşlu Alpe di Mera dağ geçidinde Egan Bernal 16. etaptaki gibi geriye düşüp zaafiyet gösterirse işi kolay olmayacaktır. Zira tırmanışın açılışından kapanışına dek eğim 510 altına hiç inmeyecek!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.