Giro2021 20. Etap: Verbania – Valle Spluga → Alpe Motta, 164 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Aslında bu atakları çok daha önce görmeliydik, bitiş çizgisine 6.8km kala değil… Haliyle bu kadar kısa bir mesafede yapılan atağın kazanımı da kendisi kadar oluyor: 30 saniye…

Maglia Rosa Egan Bernal bitiş çizgisine ev sahipliği yapan günün son tırmanışı Alpe di Mera zirvesine son 7 km kala iyi görünmeyince peş peşe ataklar gelmeye başladı: Önce Almedia ki kendisi bu seneki Gironun en bahtsız ismi, Remco da Remco diye kendini tüketti kaplan, elit pelotona atak yapıp lideğliği alsa da, 400 metre sonra karşı atakla Simon Yates kendisini yakaladı ve peşinden yancıları, Caruso, Vlasov ve Bennett geldiler. Bu esnada Maglia Rosa asğlı sollu ataklara cevap veremeyince Simon Yates “You Can” bir daha deneyerek 5.5 km kala zirveye karşı atağını yapıp çocukları silkeleyince liderliği aldı ve zafere uzandı.

Son 1 km

 

Peki geride neler oldu? Bağımsızlığını ilan eden João Almeida baktı ki simon Yates gidiyor, hem de kendisinin çok istediği etap zaferine ok yaydan fırlamışken ben neden fırlamayayım dedi ve takibe başladı. Bu esnada Maglia Rosa Bernal, domestikleri  J. Castroviejo ve Felipe Martinezin arkasında sığınarak temposunu sabit tutup grubu yakaladı. Almedianın ısrarlı ataklarına dayanamayınca da Bernal, domestiklerini bırakıp başabaş mücadeleye girdi.

 

Etabın öne çıkan anları

 

Yates biraz da, kovalandığı için, nasıl olmasın ki gazı kökledi; zira peşinde Bernal, Almeida, Vlasov ve Caruso kare ası gelirken tek çıkar yol etabı kazanmaktı, öyle de oldu. Büyük Britanyalının kariyerindeki dördüncü etap zaferi!

Genel klasmanda son durum

 

 

Ancak tekrarlamakta fayda var: Yates 28 saniye çalsa da Bernalden bu kendisi için yeterli değil; atağı iki domestiğiyle dağlarda tutunan Bernale karşı son 5.5 km’de değil zirvenin daha eteklerinde yanında en az iki domestiğiyle yapması gerekiyordu; tıpkı kendisi Maglia Rosayı taşırken 2018 Gironun 18. Etabında o zamanın Team SKY takımının lideri Chris Froome yaptığı atak gibi…

 

Gelelim bugünkü etaba

Karşımızda yorgun düşen bir Maglia Rosa taşıyıcısı olsa da gayet kuvvetli bir domestik ordusu var ve eteğine dek gelinmişken Milanonun bırakmaya değil kimsenin takım olarak INEOS Grenadiersin niyeti yok. Bugünkü etap ne kadar zor olsa da takım olarak Maglia Rosayı savunacaktır Büyük Britanya takımı.

Çizmeden ikinci kez çıkıyoruz dışarıya Alplerin İsviçreye pay edilen zorlu kısmındayız: Valle Spluga → Alpe Motta arasında pedallanacak 164 km uzunluğundaki 20. etap Milanoya Maglia Rosa ile girmek isteyenler için son mücadele yeri! Ama hiç de kolay değil.

Giro2021 20. Etap Profili: Sığındım Velominatiye bana bir zafer başeyle!

Etap, asıl mücadelenin yaşanacağı İsviçre Alplerinin sıradağ eteklerine İtalyanın kuzeyindeki nadir düzlüklerden bi 70 km geçerek varılıyor. Bundan sonrası ise Maglia Rosa isteklilerinin yapacağı ataklara bağlı: Etabın geri kalanı peş peşe üç dağ geçidiyle dolu2065 mt rakımda Passo san Bernardino, 2113 mt rakımda Splügenpass ve bitiş çizgisine ev sahipliği yapan 1721 mt rakımda Alpe Motta.

Velominati kolaylık versin. Amen.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.