#TdF2022 8. Etap: Done > Lausanne, 186 km

Dünkü yazıyı Pogocar ile bitirdik bugün de kendisiyle başlıyoruz… İki isim daha ekleyelim: Geçen sene zoraki, bu sene gönülsüz ikinci Jonas Vingegaard ve kaçışlarını bir türlü zafer tacı ile süsleyemeyen Lennard Kemna.
Ama önce son 1 km


Cin çıkartan La Super Planche des Belles Filles tırmanışında uzun soluklu kaçışını tam da zaferle taçlandıracak derken Bora-hansgrohe takımının Alman pedalı Lennard Kemma bitiş çizgisine bir taş atımı mesafede arkadan av peşinde şen şakrak yüzüp de yüzeye çıkan yunus misali gelip geçen Jumbo-Vismalı Jonas Vingegaarda geçilince yüzü on yüz bin milyon baloncuk hüsranla kaplandı… Peki, zafer? Vingegaarda da yâr olamadı, zira bir silkelenemeyen olarak Tadej Pogacar sırtında Maillot Jaune karşı atak yapıp da son metrelerde geçerek üstüste iki gün zafere pedalladı!

8. Etabın öne çıkan anları


Sıralı tam liste


Günün kazananı tabii ki bu seneki 2, kariyerindeki 8. Tour de France etap zaferine ulaşan UAE Team Emirates takımının gepgenç pedalı Tadej Pogocarın yanına mini Paris-Roubaix etabının kaybedeni son iki günün de zaman kötü kolla götü diyerek pedallayanı Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ekleyebiliriz. Henüz dağlarla yüzleşilmemişken Pogocarın böylesie güçlü göründüğü bir Le Tour da genel klasman mücadelesi veren takımların ve liderlerinin şapkayı öne alıp düşünmesi gerekiyor; zira yazı başından beri lakaplandırmadığımız tek kişinin, Pogocarın lakabı da ejderha! Günün gizli kazananı ise INEOS Grenadiers takımı: İlk 10 içinde dört sporcusu yer alıyor!

Bugünkü etaba gelirsek…
Doğrudan bugüne geçiyoruz, zira dünkü etap hepi topu La Super Planche des Belles Filles tırmanışından ibaretti diyebiliriz. Danimarka, Belçika, Lüksemburg sonrası Şengen Vizesi turuna devam: Anakara Fransadan, Dole kentinden başlayan 8. etap inişli çıkışlı bir 186 km sonunda gizli maddelerin beşiği İsviçrenin Lozan kentine sona eriyor.

8. Etap Profili: Sonu itibariyle 6. Etabın kppyası diyebiliriz.

Cenevre Gölü kıyısındaki Lozanın bitiş çizgisine ev sahipliği yaptığı 8. etabın sonu biraz panache pedallara yönelik: Lec Leman ya da yaygın adı ile Cenevre Gölüne hakim bir tepe Côte du Stade Olympique Cat3 sınıfı bir tırmanış, etabı ya kaçış alacak ya da 6. etap sonunun tekrarını izleyeceğiz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.