Le Tour de France 2021 21. Etap: Chatou → Champs-Elysées (Paris), 112km

Pariste Son Tango demeden önce dünkü etaba bakalım:

Dünkü etapta neler olmuştu?

Bereketli topraklar üzerinde boy veren üzüm bağlarını dolana dolana pedallanan bireysel zamana karşı mücadelesinde kazanan isim birçok favoriyi geride bırakarak Wout van Aert oldu.

TdF2021 20. Etabı kazanan Wout van Aert, havada, karada, suda başarı gösteren savaş makinesi mübarek!

Bu zaferiyle kendisinin iki, takımının da toplam da üçüncü etap zaferine imza atan Aert, aynı zamanda hem sprint, hem zamana karşı, hem de dağlık etap zaferi kazanabilme becerisi gösteren sayılı pedallardan biri olma unvanına erişti. Chappeu!

Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasmanda ise ilk 10 sıralamasının değişmediği bir gün olunca Pariste ilk üç bugünkü haliyle podyuma çıkacaktır.

 

Gelelim bugünkü etabı

21 günlük kan, ter, acı, gözyaşıyla dolu zafer ve hüzün, mağlubiyet ve kaçan fırsatlarla dolu 3400km geride kalırken Parisin dışından, Chatou kentinden Fransanın kalbine, Champs-Elysées meydanına uzanan 112km uzunluğundaki kapanış etabı nasıl da basit görünüyor değil mi?

Royal Sprinte hazır olun!

Günün özeti bu: Team UAE-Emirates takımının 22 yaşındaki Sloven pedalı Tadej Pogacar baştan aşağı sarılar içinde sele üzerine çıkıp parise gelene dek şampanya üzerine şampanya, bira içilip hafif hafif bisiklet spor ve kültürünü kucaklayarak pedallayacak. Zorlu 20 gün boyunca kaza kırıma uğrayan sprinter pedallardan geriye kalan isimler ise Kraliyet Sprinti atarak zafere açlıklarını giderecekler!

Acı ve mücadeleyle yolları kutsayan sele üzerindeki sporcudan mekanikerlere, masörlerden aşçılara, sportif kadrodan sponsorlara uzanan herkese teşekkürler!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.