#TdF2022 14. Etap: Saint-Etienne > Mende, 192,5 km

Bu yazı yoldaşım Savaş Kadere adanmıştır. Dağlar ceylanı Savaş, Velominati seni kutsadı, gittiğin yer her neresi ise iki birayla keyfin gelsin yerine.

Sele üzerinde aktif bir dinlenme günü daha geride kaldı: Jumbo-Visma treninin kaçışa bıraktığı 13. etabın sonunda Saint-Etienne çekilen bitiş çizgisinden TREK-Segafredo takımının Danimarkalı pedalı Mads Pedersen zafere uzandı… 2019 yılının dünya şampiyonu Pedersen böylece kariyerindeki ilk Le Tour etap zaferini kazanmış oldu.

Son 1 Km

Sıralı tam liste

 

Kaçışı peloton yakalayacak derken BikeExchange-Jayco takımının Jumbo-Vismadan icazet alıp tempoyu belirlemeye başladığı anlar kaza olunca saldılar; bir ara 3 dakika civarına inen fark kaza sınrası 5 dakika civarına çıkınca kaçışa da zafer için gün doğdu. son 2 km’ye birlikte giren Fred Wright, Hugo Haule ve Mads Pedersen üçlüsü son 500 metreye dek yapışık üçüz gibiydiler, neyse ki 35 km/s dek düşürdükleri hızlarına karşın karşı atak yapıp da silkeledikleir kaçış yoldaşları Stefan Küng, Fİlippo Ganna ve Matteo Jorgensen üçlüsüne yakalanmadan zafer için sprint mücadelesine başlayabildiler ve içlerinden en güçlüsü Pedersen etabı kazandı.

Altı kişilik kaçış grubundan 5:45 dakika sonra gelen peloton ise dinlenmeye çoktan başlamıştı bile… Wout Van Aert kimse itiraz etmeden Yeşil Mayo için puanlarını aldı ve etap bitti.

Etabın öne çıkan anları

 

Bugünkü etapa gelecek olursak…

Saint-Etienne > Mende arasında pedallanacak 14. Etap için dünkü etabın tıplkı basımı demek mümkün, uzunlukları bile aynı: 192,5 km. İnişli çıkışlı dalgalı profildeki etap 500 metre rakımda başlayıp 1400 metreye dek uzanıyor, günün son tırmanışından mnceki Cote de la Fage tepesinde zafer için kaçışa karşı ataklar göremek olası, sonrası 700 metre rakımdak Mende kenrine giriş ve peşinden de Cote de la Croix Neuve tırmanışı ardındaki zafer takı. Sele üzeri biraz tırmanışlı bir dinlenme günü, biraz yokuş ama sonrası kentsel düzlükler… Kaçakların son metrelerde ataklarını görebiliriz, zira Mende kentinde ne zaman bir etap bitse Genel Klasmandao 3km uzunluğundaki tırmanışta sürekli bir şeyler deneniyor, Pantaniden tut Chris Frooma kadar! Bu yüzden göreceğimiz Sarı Mayosal ataklar kaçışın süslü rüyasını yiyebilir.

Rahat uyu Savaş…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.