#TdF2022 17. Etap: Saint-Gaudens > Peyragudes, 129,7 km

Beklediğimiz gibi çıktı ve dinlenme günü sonrası Pirenelere girdiğimiz 16. Etapta genel klasman dinlenmeye devam dedi… Kaleden kaleye peloton uçurduğumuz 16. Etabın sonunda zaferin adı kaçış grubundan çıktı: Hugo Houle!

Kariyerinde hiç etap zaferi bulunmayan Israel – Premier Tech takımının 31 yaşındaki Kanadalı pedalı Hugo Houle bu zaferini 12 yıl önce vefat eden kardeşine adarken son derece duygu yüklüydü.

Son 1 km

Kaçışın ipi koparttığı, pelotonun ise yata yata geldiği günde Tadej Pogacarın birkaç cılız denemesi olsa da Port de Lers dağ geçidinin çıkışında ve inişinde Sarı Mayo Jonas Vingegard karşı atakla savunmasını yaptı ve atakları nötralize etmesini bildi.Aslında bunların hepsi birer yoklama önümüzdeki iki etap için.

Etabın öne çıkan anları

 

Sıralı tam liste

 

Yarınki etap 129,7 km uzunlluğuyla kısa görünse de adettendir hem Le Tour hem de La Vuelta da böylesi kısa ama kırıcı ve liderlik mayosunun emanet mi yoksa kaılıcı bir sırtta mı olduğunu tayin eder. Peyragudes zirvesine en son Le Tour 2017 yılında uğramış, 214 km sonunda kazanan isim Romain Bardet olmuştu.

Saint-Gaudens komününden başlayan 17. etap 129,7 km içindetam 4 adet zirve barındırıyor ki, sonuncusu da bitiş çizgisine ev sahipliği yapan Peyragudes. Etap bir hayli konsantre ve kaçışa yâr olmayacak kadar da kıymetli bonus saniyeler içeriyor. Kaçışın şansı yok mu tabii ki var ama gerek Jumbo-Visma savunmada kalmak, gerek UAE Emirates Sarı Mayoyu geri almak, gerekse INEOS Granadiers takımı da iki lideri için zaman çalmak isteyecektir.

Sürekli tırmanılacak etabın ilk 50 km’si içinde kaçış oluştu oluştu; oluşsa da bir dert zira testere ağzı misali profilde peş peşe çık-in-çık-in şeklinde devam edecekler ve güçlü olmaları şart…

Col d’Aspin günün ilk zirve geçişi… 1490 metre rakıma konuşlu dağ geçidinin zirvesine uzanan yol 12 km boyunca %6 civarında cömert bir eğimle pelotonu selamlayacak; aşması kolay olacaktır sıcak basmadan. Aspin dağ geçidi geride kalıp çok az irtifa kaybedilip peşinden Cat2 sınıfı Hourquette d’Ancizan tırmanılacak ve bundan sonra işler değişecek. Zira, 800 metreye dek inilip peş peşe 1580 metre rakıma tırmanılacak. Günün kapanışı Col de Val Louron-Azet ve Peyragudes ikilisiyle olacak… 8 km uzunluğundaki son tırmanışın eğimi %8 ortalama olsa da bacakların tükendiği noktada son 2 km içinde %10-13 şiddetindeki eğim ataklara gebe!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.