#TdF2022 21. Etap: Paris La Défense›Paris (Champs-Élysées), 115,6 km

Kayaların içine gömülü kale ve manastırlarıyla süslü Rocamadour komününde sona eren bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanan 20. Etabın sonunda kazanan isim bireysel bazda Wout van Aert olurken takım adına zafer Jumbo-Vismanın hanesine yazıldı.

Etabın favorisi Filippo Ganna olsa da söz konusu Le Tour, burası yıldızlar geçidi: Genel Klasman ilk 10 içinde kşm varsa hepsi geride bıraktı bireysel zamana karşı dünya şampiyonunu.

Etabın öne çıkan anları

Wout van Aert devasa bir eforla herkesi geride bırakıp 40 km uzunluğundaki parkurda 50,9 km/s ortalama hızla zafere pedallasa da takım arkadaşı Sarı Mayo JOnas Vingegaardın da ondan aşağı kalır yanı yoktu: Vİngegaard etabın sonuna doğru sınıflandırılmamış olsa da bir anda hız kesen yokuşa geldiğinde zaferin kesinliğinin tadıyla Le Tour de France için, Maillot Jaune için, bisiklet spor ve kültürü için yol boyunca sıralanmış seyircileri selamlayarak, gülümseyerek pedallayıp bitiş çizgisinden geçti… Bu selamlama, gülümseme ve pedal kesip yavaşlayarak geliş biraz da Sarı Mayo macerasındaki en büyük destekçisi Belçikalı Şimendiferlerin Efendisi Wout van Aerti onurlandırmak içindi. Tüm takıma chappeu!

Sıralı tam liste

 

Champs-Élysées yollarına doğru… 109 kez pedallanan Fransa Bisiklet Turunun da sonuna geldik. Parisin göbeğine uzanan yol boyunca biralar içilip sele üzeri zafer şampanyaları patlatılacak, bu sene sprinter pedallara hiç gülmeyen Le Tour etaplarının sonuncusunda zafere hasret sprinter pedallar mücadele edecek.

Cycling: 102nd Tour de France / Stage 21
Illustration Illustratie/ Peloton Peleton/ Landscape Paysage/ Paris City Ville Stad / Arc De Triomphe/
FROOME Christopher (GBR) Yellow Leader Jersey/
Sevres – Grand Paris Seine Ouest / Paris Champs-Elysees (109,5km)/
Ronde van Frankrijk TDF / Etape Rit /©Tim De Waele

Takım olarak Jumbo-Visma, kaliteli rekabet adına Tadej Pogocar, yine yenildim ama denedim diyen Primoz Roglic, hiç bitmeyen enerjisiyle sele üzerine çok yakışan adam Wout van Aert ve her etap sonrası telefona sarılıp kız arkadaşını arayan Sarı Mayo sahibi Jonas Vingegaarda sonsuz teşekkürler! 2020 sonrasında sizler sayesinde keyifli bir le Tour izledik, var olun! Velominati sizi korusun!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.