#giro106tr 7. Etap: Capua → Gran Sasso d’Italia, 218 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Napoli rıhtımında sona eren 6. Etabın sonuna kazanan Mads Pedersen olurken kaybedenler de kaçıştan geriye kalan iki isim, Alessandro de Marchi ve Simon Clark oldu.

2. etapdan bugüne hep deneyen Pedersen sonunda çok istediği Gİro etap zaferine kavuştu!

Son 10 km içine girildiğinde INEOS takımının kime yaradığı meçhul temposu farkı 1 dakika sınırına çekince kaçakların da şansı azaldıkça azaldı… Ultimo Kilometroya girildiğinde acaba kaçış alır mı etabı diye düşünürken ikili bir türlü tempo yapamayınca peloton tarafından yutulmaktan kurtulamadı.

Ultimo Kilometro

 

Fernando Gavirianın erken açtığı sprintte dünkü etabın kazananı Kaden Groves, ikinci etabı kazanan Jonathan Milan, üçüncü etabı kazanan Michael Matthews ve henüz bir etap kazanamayan Pascal Ackerman cevap verince aradan sıyrılıp da kazanan isim hiçbiri değil Trek – Segafredo takımının 27 yaşındaki genç Danimarkalı pedalı Mads Pedersen oldu!

2020 yılının dünya şampiyonu Pedersen böylece üç büyük turda da etap kazanan isimler arasına katıldı!

Etabı ikinci bitiren Jonathan Milan Maglia Ciclamino da, Thibaut Pinot da dağların kralı mayosunda hâlâ lider.

Sıralı tam liste

 

Genel klasman favorilerinin kazasız belasız, sessiz sakin bir şekilde sele üzerinde dinlenerek pedalladığı etap sonunda Maglia Rosa hâlâ Norveçli Andreas Leknessundun sırtında.

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Tiren Denizinde gezinti kısa sürdü: Yine yeniden Apenin Dağlarına doğru yola çıkıyoruz. Napolide Mads Pedersenin zaferi ile sona eren 6. Etap sonrası önümüzde uzun bir etap var: Napolinin az ötesindeki Capua komününden Gran Sasso d’Italia zirvesine uzanan 7. Etap 218 km uzunluğunda.

Giro d’Italia 2023, 7. Etabın bitiş çizgisi Gran Sasso e Monti della Laga Ulusal Parkına gölgelik eden Gran Sasso d’Italia zirvesine çekilmiş…

Gran Sasso e Monti della Laga Ulusal Parkı ile aynı ismi taşıyan zirveye çekilen bitiş çizgisine uzanan yol 26,4 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %3,4. Ancak bu sizi aldatmasın sürgit bir tırmanış değil Gran Sasso d’Italia, ilk 10 km kesintisiz %5 ortalama eğime sahip, sonra bir 10 km matine arası ve peşinden gelen, 1700 rakımdan zirveye dek cayır cayır bir 5 km var… Dün dinlenen bacaklar bugün alev alacak desek yeridir.

 

 

Genel klasmanda ilk kez favoriler dişlerini gösterip güç sınaması yapacaktır; kendilerini piste davet ederken sprinter pedalları alalım ortalıktan. Her şey kaçınılmaz olarak bireysel zamana karşı şeklinde pedallanacak 9. Etap öncesi zaman kazanmak için!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.