#giro106tr 12. Etap: Bra → Rivoli, 186 km

Dünkü etapta neler oldu?

 

Kaçışa yâr edilmeyen 219 km uzunluğuyla 11. Etabın sonunda zafere güçlü pedallarla uzanan isim Pascal Ackermann!

 

Ultimo Kilometro

 

UAE Team Emirates takımının 29 yaşındaki Alman pedalı bitiş çizgisi bir 50 mt ileride olsa sırtında Maglia Ciclamino ile geriden yardıra yardıra pedallayan Jonathan Milana geçilecekti neredeyse. Cavendish demeyin, ön sırada olması bu yaşta ve deneyimde büyük başarı olmasına karşın yeni nesil tecrübesiz ama daha hızlı.

 

Etabın önde çıkan anları

 

Her şeyin çok iyi gittiği anlarda tekil ya da topluca kaza yapmasıyla meşhur INEOS Grenadiers yine kimseyi şaşırtmadı: Henüz etabın başında sola dönüşte kötü hava ve ıslak zemin sağ olsun takım olarak komple yerde buldular kendilerini… Maglia Rosa Geraint Thomas düşer-kalkar devam eder, 2 saniye ile ensesinde pedallayan Jumbo Vismalı Primoz Roglic yapıştığı yamaçta bırakıp bisikletini takım arkadaşınınkini alıp devam ederken Tao Geohegen Hart o kadar şanslı değildi: Yerden kalkamayan Tao, ne yazık ki Giroyu ambulansla terk etti.

 

Sıralı tam liste

 

Covid-19, mide ve barsaklara musallat virüsleri hastalık, kazaalar ve pelotonla birlikte hareket eden sağanak yağmur derken kimse riske girmek istemiyor; bu gidişle Maglia Rosa Damiano Carusoya dek sırt değiştirebilir.

 

Bugünkü etaba gelirsek

 

12. Etap itibariyşe denizden tamamı ile uzaklaşmış durumdayız: Yönümüz, yüzümüz, meskenimiz dağlar… Çizmenin kuzeyinde, İsviçre ve Avusturyayla doğal sınırı oluşturan Tirol ve Ötzal Alplerinin eteğine doğru uzanan Bra → Rivoli komünleri arasında pedallanacak 12. Etap 185 km uzunluğunda ve yaklaşık 2500 mt irtifa kazanımına sahip.

Giro d’Italia 12. Etap profili: Alplerin eteğine uzanıyoruz… Başlangıç ve sondaki tırmanış ve sonrasında sprint mücadelesine açık bir etap var karşımızda.

 

Etap profiline bakacak olursak ilk 35 tırmanış, son 35 km de inişten ibaret; yarınki Cima Coppi etabı öncesi yaraları fazlasıyla artan peloton ve favoriler risk almayıp etabı kaçışın kontrolüne bırakabilir. Yaklaşık 10 km uzunluğunda ve ortalama %7 eğimiyle günün son tırmanışı Colle Braida zirvesi geçilir geçilmez 30 km uzunluğunda bir serbest düşüş var; Dağların Kralı mayosu isteklilerin liderliğinde buradan geçen kaçışın Rivolinin dolambaçlı yollarının ardına çekilen bitiş çizgisnde zafere uzanmak istiyorsa kuvvetli olması şart; yoksa dünkü etap sonunun bir benzerini görebiliriz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.