Tour de France 17. Etap: Saint-Paul-Trois-Châteaux > Superdévoluy, 177,8 km

Dünkü Etapta Nelet Olmuştu?

Nimes kentinde sona eren 16. etabın sonunda Jasper Philipsen zorlanmadan kazanarak bu seneyi şimdilik üçledi; geçen sene 4 etap zaferi kazanan Alpecin Deceuninck takımının Belçikalı sprinteri bu sene bu kadar zafere karşın yeşil mayodan hala 32 puan uzak.

Yeşil mayo Biniam Girmay ise bitişe 1,5 km kala karıştığı kazadan etkilenince takım atkadaşları tarafından bitişe getirildi; önceki sprint etaplarında puan silme cezası yememiş olsaydı Philipsen bugünkü zaferle birlikte yarınki etapda puanlar için saldıracaktı illa.

La Flamme Rouge

TotalEnergies takımından Thomas Gachignard tek başına yalnızlık ve ötesine doğru pedallasa da pelotonun yönetimini sprint trenlerine devreden Emirates sağ olsun ne bir kaçış oldu ne bir atak ne bir hareketlenme… Dümdüz pedalladı peloton, sele üzerinde dinlene dinlene.

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Genel klasmanda herhangi bir değişiklik yok; yarın ve 19-20. Etaplarda olacaksa bir şeyler diye bekliyoruz artık.

Sıralı Tam Liste

Bugünkü Etap

Karşımızda iki gün üstüste bahar klasiği tadında iki etap var; ama önce Fransız Alplerinin Güneyine doğru az da olsa yaklaşacağımız 17. etapta 177,8 km uzunluğunda bir mücadelemiz var: Saint-Paul-Trois-Châteaux > Superdévoluy arasında pedallanacak etabın profiline bakınca çaktırmadan deniz seviyesinden neredeyse 1600 metre rakıma irtifa toplaya toplaya çıkılacak.

Etabın sondan önceki tırmanışı zirvesinde bonus saniyelerin olduğu 1661 mt rakıma konuşlu Noyer dağ geçidi ki peşinden soluksuz bir iniş ve derken Saint Etienneden Superdevoluy geçidine tırmanış. Nasıl okurken bile burada Pogacar atak yapar dediniz değil mi? Bundan 8 yıl önce Nibaliliık bir yer denirdi ama şimdi devir ve yıldızlar değişti!

4km uzunluk ve %6 civarındaki ortalama eğimi ile 1500 mt rakımdan zirvesinden geçilecek Superdevoluy atak yapıp rakip silkelemeye müsait ama bunu yapabilecek kişi Vingegaard mı göreceğiz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.