#giro106tr 17. Etap: Pergine Valsugana → Caorle, 197 km

Sonunda favorilerin, yani geriye kalan üç ismin; Geraint Thomas, Primoz Roglic ve Joao Almeida, yarışmayı hatırladıkları bir etap izleyebildik!

Katıldığı tüm Giro d’Italia yarışlarında hep ikinci olan Joao Almeida bu sefer başardı!

Efsanevi Monte Bondone zirvesinde sona eren 203 km uzunluğundaki 16. etabın sonuda kazanan isim Joao Almeida! UAE Team Emirates takımının 23 yaşındaki Portekizli pedalı ilk büyük tur zaferini kazanırken Maglia Rosa için büyük bir atılım yaptı.

 

Ultimo Kilometro

 

203 km uzunluğundaki etabın ilk 60 km’si Garda Gölü kıyında adeta bir turistik gezi gibiyken, hesabın görüleceği dağlar pelotona gölgelik etmeye başlayınca işin rengi değişti. Dağların Kralı mayosunun sırtına geçirmeyi kafasına koyan Ben Healy sürekli önde tırmanadururken kaçışın hükmü bitiş çizgisine ev sahipliği yapan günün son tırmanışı Monte Bondone başlar başlamaz sona erdi: 22,7 km uzunluğunda ve ortalama eğimi görünürde %6,4 olsa da sonuna doğru cayır cayır yanan Monte Bondone zirvesinde Jumbo-Visma takımından Rohan Dennis tempoyu yükseltince ne takip kaldı ne de kaçış! Favorileri öne getiren Dennis geri çekilince ortalık Genel Klasmanda ilk üç sırayı paylaşan isimlere kaldı.

 

Geraint Thomas, Primoz Roglic ve domestiği Sep Kuss, Joao Almeida ve etap heveslisi Eddie Dunbardan oluşan favoriler grubu günün son tırmanışı ve bitiş çizgisine ev sahipliği yapan efsanevi Monte Bondone zirvesine 6 km kala birbirilerini kollaya gözleye tarta pedalalrken sırtımdaki Maglia Biancha neden Maglia Rosa olmasın diyen Almeida bir anda ok gibi fırladı ve liderliği aldı. Kalanların cevap vermeyip kendi tempolarında çıksalar da 4,5 km kala Geraint Thomas baktı ki Roglic ve Sep Kuss tutunmakta zorlanıyor, tempoyu yükseltti ve Almeida ile buluşup bastı gitti.

Geç uyanan Roglic ve Kuss pedallasalarda her metrede öndeki ikili farkı iyice açtı. Bitiş çizgisine doğru eğimin azaldığı anlarda Thomas bir an öne geçse de zamanı ve imkanı varken silkelemediği Almeida ile giriştiği yokuş yukarı sprint mücadelesini kazanamasa da günün sonunda Maglia Rosayı geri almasını bildi.

Etap ve Maglia Rosa için oldukça hevesli olan Portekizli pedal Joao Almeida etabı kazanıp 10 saniye zaman bonusunu alarak kalan etaplarda Maglia Rosa mücadelesi için büyük bir avantaj sağladı.

 

Etabın Öne Çıkan Anları


Günün kaybedeni tempo için Rohan Dennis, domestik desteği için de Sep Kuss ile birlikte etabın sonunu getiren Primoz Roglic oldu. Güne Maglia Rosanın 2 saniye gerisinden başlayan Roglic, Eddie Dunbarın önünde etabı üçüncü bitirerek kalan 4 saniye zaman bonusunu alıp hiç olmazsa kaybettiği zamanı biraz olsa telafi etti.

 

Sıralı Tam Liste

 

Bugüne gelirsek…

Değil favorilerin pelotonun bile yarışmayı arka plana atacağı bir etap var karşımızda. 197 km uzunşuğundaki 17. Etap Pergine Valsugana → Caorle arasında pedallanacak. Böyle yazınca olmadı ama: İstikamet Venedik!

Giro d’Italia 17. Etap: Organizasyonu tebrik etmeli böylesine düzlükte bir etap çizdikleri için.

3. Haftaya dek sağ salim gelen sprinter pedallar için çizilmiş bir etap: Dümdüz ve denize doğru. Etabın en heyecanlı yeri 165. km’de denize kavuştuğumuz an karşımıza çıkacak bonus saniyelerin olduğu zaman kapısı.

Sprinter pedalları favorilerden önce piste alalım, Romadan önce son zafer şansları çünkü!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.