#TDF2023tr 3. Etap: Amorebieta-Etxano > Bayonne, 193,5 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

209 km uzunluğuyla turun en uzun etabında zafere uzanan isim Victor Lafay!

Tour de France 2023, 2. Etabı kazanan Vİctor Lafay, dün Pogacar ve Vingegaard ardından bitiş çizgisine gelmesinin tesadüf olmadığını bugün göstermiş oldu.

Cofidis takımının 27 yaşındaki Fransız pedalı Flamme Rouge geçilirken zafer için pozisyon alan favoriler arasından ok gibi fırladı ve yakalanmadan, atağını zaferle taçlandırmasını bildi. Kendisinin ilk, takımı Cofidisin 15 yıl sonra ilk Le Tour zaferini kazandıran Fransızın önünde üçler kulübüne girmek için La Vuelta zaferi kaldı bir tek.

 

Flamme Rouge

 

Etabın başında Neilson Powless liderliğindeki kaçış, Jezikabel geçidi tırmanılırken zirvedeki 8, 5 ve 2 saniye bonusları kimseye bırakmak istemeyen favoriler grubunun tempoyu yükseltmesi ile yakalanırken birçok isim de tempoya dayanamayıp geriye düştü.

 

Jeizkabel Dağ Geçidinin zirvesine son 1 km kala Bask Bölgesinin tamamı oradaydı diyebiliriz: Yer gök turuncuya kesmiş, Bask Bayrakları her yerde, pelotonu sarıp sarmalayan çılgın bir kalabalık!  📸 A.S.O. / Charly Lopez

 

UAE Team Emiratesin dağ keçisi Rafal Majkanın eğimin sertliğine aldırmadan vites yükselterek çıktığı geçidin zirvesinde Yates kardeşlerden Simon öne çıkınca Vingegaard ve Pogacar da peşinden pedalladı. Her ne kadar Vingegaard içerden atak yapsa da Pogacar o kadar kolay bırakmam deyip zirveden önde geçerek 8 saniye bonusu alarak zaman farkını açmaya başladı.

 

2. Etabın öne çıkan anları

 

Jezikabel geride kalıp inişe geçilince San Sebastiana doğru, son 12 km, favoriler ve zafer isteklileri düzlükte bir araya gelse de tek tük kaçışlar da olmadı değil: Önce Pello Bilbao denedi, sonra Tim Pidcock, yakalanan yakalansın sıra bende diyen Mattia Skejlomose derken kimse kimseyi bırakmadı. Yüksek tempoyla Flamme Rouge geçilirken Victor Lafay, favorilere karşı atak yapıp yakalanmadan zafere pedalladı.

Mayolarda son durum

  • Sarı Mayo hâlâ Adam Yates,
  • Polka Dot, Dağların Kralı Neilson Powless değişmezken,
  • Etap zaferiyle Yeşil Mayo Victor Lafay,
  • Tadej Pogacar da bildiğimiz gibi: Şimdilik Beyaz Mayoda

Adam Yates: Sarı Mayo ile bir gün daha!

2. Etap sıralı tam liste

 

 

Günün kaybeden iki isimi Rafal Majkanın temposuna dayanamayıp geriden kalan Ben O’Connor ve Thibaut Pinot oldu.

Rafal Majka için insanlık dışı bir tempo ile pedalladı diyebiliriz Jeizkabel tırmanışında.

 

Bugünkü etaba gelirsek…

İspanyadan Fransaya doğru turistik bir yola çıkıyoruz.

Bask Bölgesinin İspanyada kalan kısmı Amorebieta-Etxano kentinden hareket edip Fransada kalan Bayonne kasabasında sona erecek 3. etap 193,5 km uzunluğunda.

 
 

Pelotonun Fransaya transfer edileceği etabın profili ilk iki güne göre kolay sayılsa da işi zorlaştıran bitiş çizgisinde dağıtılacak 10, 6 ve 4 saniye bonuslar.

Atlantik Okyanusu kıyısına paralel pedallanan etabın ilk 100 km’si içine serpiştirilen tepecikler geride kalırken Nive ve Adour nehirlerinin arasına kurulu taş atsan okyanusa düşecek yakınlıktaki Bayonne kasabasındaki bitiş çizgisi toplu sprint mücadelesine gebe. İki gündür genel klasman favorilerinin ortalığı alevlendirmesiyle istediğini bulamayan sprinter pedallar herhangi bir sürprize karşı ayık olacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.