Tour de France 2024 2. Etap: Cesenatico > Bologna, 199,2 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Bardet!

Floransadan başlayıp Rimini de sona eren açılış etabında zaferin adı! Romain Bardet! Team dsm-firmenich PostNL takımının 33 yaşındaki Fransız pedalı bu zaferle birlikte kariyerinde ilk kez Maillot Jaune sırtına geçirdi!

 

La Flamme Rouge

 

Açılış etaplarının alışagelmişliğine aykırı, bir hayli zor profilde pedallanan etabın ilk 100 km’si kaçışın oluşması, favorilerin farkı dizginlemeye çalışması, ilk 15 km de oluşan kaçış grubundakilerin DağlarınKralı – Polka Dot Mayosu için mücadelesi ile geçerken olağan şüpheliler arasında yer alsa da kimsenin ihtimal vermediği Romain Bardet, kaçış grubundaki arkadaşı Frank van den Broek ile buluşup ihtimaller denizine doğru pedalladı!

 

 

50 km kala pelotona karşı yaptığı atağı sürdürüp kaçıştan geriye dökülenleri birer birer yakalayan Bardet temposunu korudu ve takım arkadaşı van den Broek ile buluştu. Bekleme yapmadan kaçış içinden de kaçan ikiliyi pelotondan ancak zafer ayırabildi.

Günün orijinal kaçış grubundan yakalanamayan tek isim 23 yaşındaki Hollandalı Frank van den Broek, hatırlatma yapalım bu seneki Türkiye Turunun şampiyonudur kendisi, tam itaatle takım liderini adeta bitiş çizgisine dek sırtında taşıdı! Bardet kazansa da biz kendisinden razıyız, kendisi asıl kazanan!

Ancak etap bir 300 metre daha uzun olsaydı, 5 saniye geriden gelen pelotonun, ikiliyi yakalamıştı!

 

Etabın Öne Çıkan Anları

Vingegaardın renk vermediği, Remconun olay çıkartmadığı, Roglicin tıpkı Geraint Thomal gibi sakin takıldığı, Pogacarın takımının dinlediği bir günün sonunda genel klasmanda hernüz bir hareketlilik, bir işaret yok.

 

Sıralı Tam Liste

Maillot Jaune gönül rahatlığıyla söyleyebiliris ki 4. etaba dek Romain Bardetin sırtında olacak gibi, her ne kadar peloton ve favoriler 5 saniye geriden gelseler de zaman primleri ile birlite Bardet 15 saniye farkla genel klasmanda lider.

 

Bugünkü etabı inceleyelim

200 km diyelim kimseler kırılmasın… İtalyadaki ikinci gününde ploton çıkışa, Fransaya doğru ilerliyor ama henüz orta kapıda: Cesenatico > Bologna arasında pedallanacak net 199,2 km uzunluğundaki ikinci etabın ilk yarısından biraz azı dün yorulan bacakların dinlenmesine olanak sağlayacak gibi.

 

70. km geride kaldıktan sonra sınıflandırılmış tırmanışlar da başlasa da 165. km’ye dek aşılacak tepecikler dağların kralı mayosunu ikinci haftaya dek pekliştirmek isteyen pedallar için oyun alanı olacak gibi.

2019 yılında Giro d’Italia açılış etabına ev sahipliği yapan San Luca manastırına uzanan taşlı yol bugün iki kere tırmanılacak. Neredeyse 2 km uzunluğundaki tırmanışın ortalama eğimi %11 civarında: Kutsal mabedin konuşladığı tepeciğin etrafı hacılar misali tavaf edilip yeniden ara vermeksizin çıkılacak, üstelik zirvedeki bınus saniyeler de iştah açıcı… Peşinden bitiş çizgisine doğru bir serbest düşüş…

Tazecik Maillot Jaune Romain Bardet, bir günlük heyecanların pedalı olmadığını ispat edecekse o gün bugun! Yoksa Pogacar gibi bir adam bugünü es geçmeyecektir. Aslında etap, biraz da sprinter pedallardan özür niyetine: Dün canınıza okuduk, bugün sizin sıranız.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.