#TdF2023tr 4. Etap: Dax > Nogaro, 181,8 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Bask Bölgesinin İspanya tarafından Fransa yakasına uzandığımız 3. Etabın sonunda zafere pedallayan isim Jasper Philipsen!

Tour de France 2023 3. Etabı için ilk sprint etabı diyebiliriz. Geçen sene Şanzelizede kanan Philipsen bu sene kaldığı yerden devam ediyor!

Flamme Rouge

 

Favorilerden sprinterlerin en önde mücadele içinde, genel klasmancıların da arkada yata yata geldiği üçüncü günün sonunda sıkı bir sprint mücadelesi izledik. Dün etabı Victor Lafaya kaptıran sprinter odaklı takımlar bugün işi sıkı tuttu ve sprint trenleri iyi çalıştı.

193,5 km uzunluğundaki etapta geriye kalan son kaçak Laurent Pichon yakalanınca sprint treni kuvvetli takımlar sürprizleri engelleyecek şekilde yarışı kontrol etmeye başladı.

 

Son 10 km kala Soudal – Quick Step takımı öne çıkıp tempoyu arttırsa da bu yaptıkları sadece diğer takımları bedavandan öne taşımak oldu.

Wout van Aert mi, Jasper Philipsen mi, rekor peşindeki Mark Cavendish mi, Pogacar bonus saniyeler için öne çıkıp sprint atar mı Alexander Kristoff da hızlı imiş, ölmemiş, Jakobsen mi Mads Pedersen mi derken Alpecin-Deceuninck takımının 25 yaşındaki Belçikalı pedalı bu sorulardan kurtarıp bizi dişli rakipleri arasından sıyrılıp biraz da kenara ittirip etabı kazandı.

 

Jumbo-Visma takımının Jasper Philipsenin sprintin son metrelerinde Wout van Aertin koridorunu engellediği, önünü kestiği şeklindeki itirazı sonrası yapılan inceleme sonuçsuz çıktı ve Philipsenin zaferi tescillenmiş oldu.

 

Son 5 km

 

Mayolarda herhangi bir değişiklik yok: Sarı Mayo Adam Yates, Yeşil Mayo Victor Lafay, Dağların Kralı Nielson Powless ve Beyaz Mayo Tadej Pogacar.

 

3. Etap Sıralı Tam Liste

 

Bugünkü etaba gelecek olursak…

Bask Bölgesinde son gün!

Pirenelere doğru ilerliyoruz. Bask Bölgesinin Fransada kalan kısmında Dax > Nogaro arasında pedallanacak etap yaklaşık 182 km uzunluğunda.

Tour de France 2023, 4. Etap Profili: Herhangi bir sürprize gebe olmadan toplu sprint mücadelesi izleceğiz.

 

Pirenelerin gölgesindeki etap sprinter pedallar için uygun bir profil ve bitiş çizgisi sunuyor: Hem Armagnac brendisi hem de yarış pistiyle meşhur Nogaro kasabasında biten etabın bitiş çizgisi Circuit Paul Armagnac pistine çizilmiş.Dün olduğu gibi bugünkü etabın sonunda da 10, 8 ve 6 saniye bonus var. Mücadele çetin!

Bitiş çizgisinin yarış pistine çekilmesini daha çok Giro d’Italia da görmeye alışkınız. 2015 yılında yağmurlu bir günde Ilnur Zakarin Hız Tapınağı Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, kısaca Imola Pistinde zafere uzanırken en son Anna van der Breggen ve Julian Alaphilippe de bu piste biten 2020 Dünya Yol Bisikleti Şampiyonasında gök kuşağı mayoyu kazanmıştı. Böylesi güzel bir hareketin Le Tour de France da görmek ayrıca güzel!

Özetle dün Jasper Philipsenin ardından istediğini alamayan Wout van Aert bugün pedalı boş dönmek istemeyecektir; aynı şekilde 35. TDF zaferini arayan Mark Cavendish de. İkili ve diğer sprinterler için Paul Armagnac Pistinde sona erecek 4. Etap Pirenelerden önce son fırsat olacaktır. Pirenelerden önce son sprint!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.