#TdF2023tr 8. Etap: Libourne > Limoges, 200,7 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Borduaux kentinde beklendiği gibi olaysız sona eren 7. Etabın sonunda yaşanan toplu sprint mücadelesinde kazanan isim Jasper Philipsen!

 

La Flamme Rouge

 

27 yaşındaki Belçikalı bu zaferle birlikte bu sene üst üste üçüncü, toplamda beşinci etap zaferine uzanırken sprintte kendisini zorlayan tek isim 2010 yılında burada etap kazanan Mark Cavendish oldu! Tek başına sprint mücadelesinde kendisine pozisyon yaratıp kulvar acan Cavendish çok iyi hızlansa da bir 50 metre daha kısa olsaydı etap kazanarak 35. etap zaferiyle tarih yazacaktı!

 

Son 7 km

 

Sakin geçen bir transfer etabının sonunda peloton kendisini dinlenmeye ayırırken tempoyu belirleme yükü de Sarı Mayoyu taşıyan Jumbo-Vismanın omuzlarındaydı. Pogacar da her zaman ki taktiğini uygulayarak, Jumbo-Visma treninin peşine takılıp son 3km içine girdi, yarışı bitirdi.

 

Sıralı tam liste

 

Mayo klasmanlarında bir değişiklik yok: Maillot Jaune Jonas Vingegaard, Jasper Philipsen bugünküzaferle birlikte Maillot Vert de farkı iyice açarak kendisini garantiye alırken, Nielson Powless de Maillot a Pois ve Tadej Pogacar da Maillot Blanc da lider.

 

Bugünkü etaba gelirsek

Dorgogne Nehri kıyısına kurulu Liborne kentinden Haute-Vienne bölgesinin kalbine, Limoges şehrine doğru uzanan 8. etap 200 km uzunluğunda.

Tour de France 2023 8. Etap: İlk Haftanın son sprint etabının profili birkaç pürüz dışında dümdüz.

200,7 km uzunluğundaki 8. Etabın ilk 125 km’si ovalardan tarlalara, dere kenarlarından şehirlere doğru uzanıyor. Sonrasında kalan 70 km hafif bir yükseltiye sahip. Etabı açık açık toplu sprint mücadelesine yazabiliriz. Ancak son 9 km kala hafif bir tepe tırmanışı var, Burada kaçan bir panache pedal kuvvetli tırmanır da hızını korursa kaşışa da bir etap yazabiliriz.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.