#TdF2023 9. Etap Sonrası

Efsanevi Puy de Dôme zirvesine uzanan insafsız tırmanışın sonunda zafere pedallayan, dahası tırnakları ile tırmanan isim Michael Woods!

Michael Woods: Emekliliğin kıyısından etap zaferine!

 

La Flamme Rouge

 

Israel – Premier Tech takımının 36 yaşındaki Kanadalı pedalı herkesin etabı Matteo Jorgenson kazandı kazanacak, genel klasmana bakalım dediği anlarda takip grubuna karşı atağını yapıp bir diğer takipçi Matej Mohorici yakalayıp geçti ve emin pedallarla tırmanmaya devam etti.

Zirveye uzanan son 4,3 km’de güvenlik ve yol daralması nedeniyle takım arabası desteği ve telsiz iletşiminin olmaması işleri karıştırdı. Kaçış liderliğini 48 km boyunca sürdüren Movistar takımının 24 yaşındaki Amerikalısı Matteo Jorgensonun arkasında neler olup bitti konusunda kimse uyaramayınca ne Matej Mohorcin peşinde olduğunu bildi ne de her ikisini tek tek avlayacak Michael Woodsun geldiğini.

Michael Woods bitişe son 500 mt kala yakalayıp geçerken Matteo Jorgensonu, o an çalan şarkı: Geldi geçti ömrüm benim, şol yel esip geçimiş gibi!

 

Nitekim Michael Woods, bitiş çizgisine 500 metre kala Jorgensonu, ki kendisi yarış sonunda gücünün tükendiğini, artık bitmesini istediğini ve arkasında neler olup bittiğini bilmediğini söyledi, yakalayıp tam gaz devam ederek eğimin %14 olduğu yerde adeta su kaynatarak zafere tırmandı!

Biz kendi aramızda mücadele edeceğiz, buyurun etap sizin diyen favorilerin çektiği peloton, kaçışla arasındaki farkın Puy de Dôme eteklerine dek 15 dakikaya dek çıkmasına izin verdi. Puy de Dôme tırmanışının önlerinde Matteo Jorgenson 48 km önce başlattığı kaçışını zaferle taçlandırmak isterken, devasa takip ikiye bölündü; önce Mattej Mohorc, ardından da kalanların ardından Michael Woods takibe başladı.

 

Favoriler grubunu çeken Jumbo-Visma Wout van Aert, sonra Wilco Kalderman ve en son Sepp Kuss temposuyla herkesi silkeler takip grubundan dökülenleri yutar, zirve yolundakilerle arasındaki farkı yarı yarıya azaltırken önde, Michael Woods önce Mohorici, sonra da Jorgensonu yakalayıp etabı kazanıyordu.

 

Favoriler için son 1,5 km

 

Favoriler için son 1,5 km kala zirveye Pogacar atak yapınca Vingegaard peşine takıldı. Jumbo-Visma treni anlaşılan Pogacara Le Tour boyunca bedava bilet vermiş ki, ne Aert, ne Kalderman ne de Kussun temposu silkeleyebildi kendisini ki, yormadan kendisini takımsız ve bir başına, eklemlenerek başkasına atak yapacak enerjiyi topladı ve silkeledi!

Limit, pardon Pogacar sonsuza giderken Vingegaardın önünde!

Vingegaard mesafenin açılmasına izin vermese de Pogacarın yüksek kadanslı temposu ve eğimin sertliği birleşince 8 saniyelik zaman kaybına engel olamadı.

 

Etabın öne çıkan anları

 

Bugün Maillot Jaune Vingegaadın sırtında olabilir; yarın dinlenme günü ve gelecek 3 etap da sprinter bayramı şeklinde pedallanacak; takım olarak güçlerini toplayıp stratejilerini Pogacar için Altın Bilet dağıtmaktan başka bir yana kaydırırlarsa mücadele edebilirler. Ancak gördük ki, Pogacar ve Vingegaard ikilisi baş başa kaldıklarında performans, taktik ve irade üstünlüğü Pogacarda!

İkili genel olarak herkesin, takım bazında Jumbo-Visma da diğerlerinin üzerinde olsa da, Pogacar bu mücadelede bireysel üstünlük kurmayı başaran taraf, şimdilik.

Sıralı tam liste

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.