#TDF2023 10. Etap: Vulcania > Issoire, 167,2 km

Dinlenme günü geride kalırken, önümüzde Massif Centralden Alplere doğru zzorlu bir hafta var.

Puy de Dome zirvesinde etap için kaçakların Sarı Mayo için favorilerin çifte mücadelesi geride kalırken alev alan bacaklar, Bask Bölgesinden Massif Centrale dek pedallanan zorlu etapların hırpaladığı peloton, bu koşturmaca içindeki takım çalışanları, mekanikerler, şoförler, direktörler, masörler ve herkes dinlenecektir.

Tour de France 2023 10. Etap biraz düz olabilirdi dinlenme günü sonrası.

Vulcania > Issoire kentleri arasında pedallanacak 10. Etap dinlenme gününü bir 167,2 km daha uzatacak dilebilmek isterdik ancak, karşımızdaki profil hiç de öyle değil: Başlar başlamaz sınıflandırılmış tırmanışlar pelotonun önüne serpme kahvaltı misali seriliyor: 800-1200 metre rakım arasında 4 adet Cat 3, bir de Cat 2 sınıfı tırmanış var.

Ancak etap sonu biraz Il Lombardia tarzi; yükseklerden düze serbest düşüş etap zaferini de getirecektir. Temponun etabı kazanmak isteyenlerce belirleneceği kesin, günün son dağ geçidi Chapelle-Marcousse geride kalır kalmaz net bir serbest düşüş yok bitiş çizgisine doğru: Çık-in, çık-in ve yuvarlan! Son 7 km içine tek başına gelen bir kaçak ciddi bir fark yaratmadıysa zafere aç pedalların temposuna dayanamayacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.