Tour de France Femmes 2023 6. Etap: Albi > Blagnac, 122,1 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

Toplu Sprint duvarını ışık hızıyla delip tek kişilik kaçışını zaferle taçlandıran isim Ricarda Bauernfeind!

 

Tour de France Femmes 2023, 5. Etap kazananı Ricarda Bauernfeind

 

La Flamme Rouge

Canyon // SRAM Racing takımının 23 yaşındaki Alman pedalının Ricarda Bauernfeind, kariyerindeki ilk zafer! Üstelik, Le Tour da!

Pelotonun uyuyakaldığı zirvesinde bonus sanyelerin yer aldığı Castelfadeze tepesinde yaptığı atakla sıyrılan Ricarda Bauernfeind, peşine takılan Claire Steelsi 1 km sonra silkeledi, inişte de farkı açmayı başarınca aldı gitti!

 

Peloton uyur zaferi tatmak isteyen pedallar uyumaz! Ricarda Bauernfeind, özün tatına varan arılardan biri artı.

 

Başsız tavuk misali kala kalan peloton çok ama çok geç cevap verdi, tekrar olacak ama kadınlar pelotonu bu konuda çok geç kararlar alıp haybeye etap veriyor ki, erkekler pelotonunun kararları daha hızlı ve geri getirici.

Ancak 4,5 km kala uykudan uyanan Maslen Reusser takibe başladı, epşinden de Liane Lippert ancak ikili farkı kapatamadı, 2. ve 3. sırada bitirdiler etabı. Reusser, etap sonu röportajda, tek başına gitmeyi düşündüğünü, Lippert kendisini yakalayınca takip etmenin anlamsız olduğunu, çünkü onu sprintte yenemeyeceğini söyledi. Hiç olmazsa Reusseri tebrike diyoruz, gözünü açıp da takip ettiği için.

Peloton ise farkı bir türlü kapatamayınca sprinte açık etap kaçışa hediye etti, 32 saniye sonra bitiş çizgisinden geçtiler.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Lastik değişimi sonrası geri kalan Demi Vollering, pelotonu yakalamak için takım arabasının arkasında fazla pedallayınca yarış komiserlerinden uyarı alması gecikmedi. Günün sonunda açıklandı ki bu hareketi yüzünden 20 saniye ceza alan Demi Vollering, Sarı Mayo mücadelesinde 1 dakika sınırına çekildi ki, etabın daha yarısı geride kalmamışken pekala yakalayabilecekti pelotonu, böylesi bir acemiliğe hiç gerek yoktu.

 

Tour de France 2023, 5. Etap: Günün Fotoğrafı… Gülümseyerek seyircilerle birlikte poz veren pelotonun yarış hırs, azim ve kazanma tutkusu asla sönmeyen ismi Annemiek van Vleuten.

Lotte Kopecky anlaışdı ki, Tourmalet etaının eteklerine dek Sarı Mayoyu giyinecek; yeşil mayo da hala kendisinde ki, sarı mayoyu kaybederse Le Tour da sırtı boş dönmesin eve.

 

Sıralı Tam Liste

Bugünkü Etaba Bakalım

Albi > Blagnac kentleri arasında pedallanacak 6. Etap 122 km uzunluğunda, tamam dümdüz bir etap değil ama çıkıntısı da fazla değil: Aspin ve Tourmalet yolunda dağlarla yüzleşmeden önce bacakların dinleneceği bir etap var karşımızda.

122 km içine serpiştirilen 4 adet Cat 4 sınıfı tırmanış kaçanların kopmasına, silkelenenlerin de geride kalmasına engel olacak kolaylıkta.

Tour de France Femmes 2023, 6. Etap Porfili: Tourmalet öncesi sele üzeri dinlenme günü…

 

Ricarda Bauernfeind, dün göstere göstere sprinter pedalların önünde kaçarak etap zaferi kazanınca bugünkü etabı da sprinter pedallara yazıp yazmama konusunda kararsız kaldık.  Temposu yüksek bir etap olacak, ayrıca toplu sprint finaline gebe.

Ricarda Bauernfeind

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.