La Vuelta a Espana 2023, 6. Etap: La Vall d’Uixó > Observatorio Astrofísico de Javalambre, 183,1 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Kaden Groves! Dünkü etap nasıl bittiyse bugün de aynısını izledik: Burriana kıyılarında sona eren 5. Etabın sonunda en hızlı sprinti atıp zafere pedallayan isim Kaden Groves! Alpecin-Deceuninck takımının Avustralyalı pedalı üst üste kazandığı iki etapla sırtındaki yeşil mayoyu da pekiştirdi.

 

Dün Sebastian Molano, bugün de Filippo Ganna… Son metrelere dek sprint trenini koruyan Alpecin-Deceuninck, Filippo Gannanın geriden sprint açıp bir anda öne gelmesiyle Groves ok gibi fırladı ve teker farkıyla Gannanın önünde etabı kazandı.

 

El Ultimo Kilometro

 

Burgos-BH takımından Eric Fagundezin 125 km süren kaçışı zafere aç sprint takımlarının temposuyla sona ererken bir Eduardo Suplevdanın dağların kralı mayosu puanları için atak yapması bir de bitişe 11 km kala ara sprint kapısındaki bonus saniyeler için Remco Evenepoelin sakin pedallayan pelotona karşı atağı ortalığı şenlendirdi.

 

Etabın öne çıkan anları

Genel klasman için yarından önce dinlenme etabı olsa da Remco Evenepoel, ara sprint kapısındaki 6 saniyeye alarak azar azar Velominati altın mayoyu bana yazar dedi; hoş, beyaz mayo da onun sırtında. Eduardo Supulveda günün son tırmanışında yaptığı atakla puan alırken, Kaden Groves da yeşil mayosunu bugünkü etap zaferiyle pekiştirdi.

 

 

Sıralı tam liste

Bugünkü etabı incelersek

Denizden La Vall d’Uixó kasabasından dağların tepesine kurulu sonsuzluk ve ötesine göz atan Javalambre Astrofizik Gözlemevine doğru pedallanacak 6. etap 183,1 km uzunluğunda.

La Vuelta a Espana 2023, 6. Etap Profili: Pelotonun tamamını pistten alalım; genel klasman favorileri için dans vakti!

Javalambre Astrofizik Gözlemevinin kurulu olduğu Pico del Buitre zirvesinde sona eren 6. Etap boyunca peloton neredeyse 4000 metre irtifa kazanımı ile mücadele edecek. Zirveye en son 2019 yılında 5. etapta uğramıştık. Valensiyadan kalkıp sefer eyleyecek pelotonun karşısındaki etabın profili dur durak bilmeden yıldızlara doğru uzanıyor.

La Vuelta a Espana 2023, 6. Etabın bitiş çizgisinin çekildiği Javalambre Astrofizik Gözlemevine uzanan yolun eğimi yıldızları saydırcak denli zor: %10

 

Alto de Javalambre tırmanışı 1000 mt rakımdan başlayıp 1947 metreye dek uzanırken, yükseliş az gibi görünse de 11,1 km içinde ortalama eğim %8 civarında. Gözlemevinin nizamiyesine çekilen bitiş çizgisine uzanan son 5 km’sinde ortalama eğim %10!

İki gündür sele üzerinde aktif dinlenen genel klasman favorilerinin öne çıkıp kalan herkesin zaman sınırını aşmadan grupetto içinde yatacağı br gün var karşımızda.

Günün orijinal kaçaklarından geriye kalan üç isim: İkisi aynı takımdan Burgos-BH, Jetse Bol ve Angel Madrazo, zafer için Cofidisden Jose Herradayı silkeleme derdinde olsa da Valensiyanın dışından, L’Eliana kentinden balşayıp Observatorio Astrofísico de Javalambre zirvesinde sona eren 5. Etabın son tırmanışında Angel Madrazo sırtında dağların kralı mayosu ile iki düşüp geriye, bir yakalıyordu ikiliyi. Dile kolay 170,7 km uzunluğundaki etapta toplam 3800 mt irtifa kazanılmış, acımasız ilk hafta bacakları yormuştu. Son 1 km içinde Angel Madrazo üç kez geri düşse de ikiliyi yakaladı ve son 500 metrede atak yapıp kariyerinin en büyük zaferine pedalladı!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.