Giro d’italia 2024 11. Etap: Foiano di val Fortore > Francavilla al mare, 207 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Kaçışa yazılan nadir bir etap zaferine tanık olduk: 78 km boyunca omuz omuza çalışan iki kaçak Fransızın mücadelesinden zafere uzanan isim Valentin Paret-Peintre!

Ultimo Kilometro

 

Decathlon AG2R la Mondiale takımının 23 yaşındaki Fransız pedalı Bocca della Selva zirvesinde sona eren 10. etabın bitmesine 4 km kala Visma Lease a Bike takımından etap zaferi için çabalayan Jan Tratniki birlikte çalıştığı Romain Bardetle yakaladı ve bekleme dahi yapmadan pedalladı gitti! Zafere uzanana dek hız kesmeyen Valentin Paret-Peintre bize gösterdi ki Romain Bardet bitmiş: Kariyerinin kalanını mutlu ikinciliklerle tamamlayabilir.

Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasman da ise değişiklik yok: Tadej Pogacar son 10 yılın en büyük farkı ile Maglia Rosayı taşırken diğer favoriler de takılmaya devam.

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etaba bakacak olursak

207 km uzunluğundaki 11. etpla birlikte Giroyu yarılıyoruz: Dümdüz sprint etabı ama ikinci perdesi. Sanki dünkü etap yarı da kesilmiş de arkası bugüne kalmış gibi: Foiano di val Fortore kasabasından başlayan etap az biraz tırmanış ve peşinden inişle dalgalı bir profili takip ederek Adriyatik kıyılarına sonsuz kumsallara doğru Francavilla al mare kasabasında sona erecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.