Tour de France 2024 3. Etap: Piacenza > Torino, 231 km

Dünkü etapta Neler Olmuştu?

Bolonyada sona eren 2. Etabın sonunda zafer kaçışa yazıldı!

Arkea B&B Hotels takımının genç Fransızı Kevin Vauquelin kaçış grubu içinden son tırmanış San Luca öncesi Nelson Olivieranın atağını takip etti, tırmanışta kimseyi beklemeden salına salına pedalladı; ta ki bitiş çizgisine, zafere dek!

Hem kendisinin hem de takımının ilk Le Tour zaferi; üstelik ilk katıldığı Le Tour da! Chappeu!

 

La Flamme Rouge

 

Kevin Vauquelin 201 km çileyi zaferle taçlandırmak için pedallarken ikinci kez geçilen San Luca tırmanışının sonuna doğru, 10 km kala Adam Yatesin pelotonun önüne geçip tempoyu yükseltmesiyle uzayan pelotonda Roglicin geride kaldığı haberini alan Pogacar hem kendini hem de rakiplerini test etmek için ok gibi fırladı, atağını yaptı! Kısa sürede hızlanan Pogacarı sadece Vingegaard takip edebildi!

 

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

San Lucadan Bolonyaya doğru birlikte çalışarak inen Pogacar ve Vingegaard ikilisinii düzde Remco Evenepoel ve Richard Carapaz takip etti; bitişe 300 mt kala yakalanınca herhangi bir zaman farkı yaratama sa Carapaz dörtlü sprintte ilk sırayı alırken Pogacar da ikinci etaptan itibaren Maillot Jaune Romain Bardetin sırtından çekip aldı!

Son Giro-Tour dublesi yapan Marco Pantaniye adanan 2. Etabın sonunda Giro-Tour 2024 dublesi yapmak isteyen Pogacarın Sarı mayoyu giymesi ikonik oldu.

Sıralı Tam Liste

 

Romain Bardetin romantik sarı mayo macerası tek gün sürerken günün kaybedeni Primoz Roglic, kazanları da Remconun tekerinde Richard Carapaz ve şaşırtıcı şekilde Egan Bernal oldu ki, kendisine hâlâ ihtimal verilmemesi ilginç! Akıllıca zaman kaybedip çok uzakalra düşen Geraint Thomas da anlaşıldı ki, bundan sonra kaçışa girip etap zaferi kovalayacak.

 

Bugünkü Etap

Sele üzeri transfer günlerinden biri kaşımızda: İtalyadaki son günümüzdeyiz… Piacenza > Torino arasında ne kadar uçsuz bucaksız tarla, bağ, bostan, tünektepe varsa geçilecek etap tam 231 km uzunluğunda.

İlk iki etapta bırakın umduğunu bulamayı aramayan sprinter pedallardan özür niteliğindeki etabın sonu sprint mücadelesine gebe; ilk iki günü kaçış kazanırken bugün zafer egemenliği kayıtsız şartsız sprinter pedalların.

Favoriler ve yardımcısı yol kaptanlarını, domestiklerini ana gruba, sele üzeri aktif dinlenme moduna, sprinter pedalları da piste alalım.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.