#TdF2022 7. Etap: Tomblaine > La Super Planche des Belles Filles, 176km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Longwy kentinde sona eren 220 km uzunluğundaki 6. Etabın sonunda zafere uzanan pedal kimseyi şaşırtmadı: Tadej Pogocar!

Son 1 km!

Büyük bir kaçışın oluşmasına izin verilmediği, Jumbo-Vİsmanın da Sarı Mayoyu taşımaktan yorulduğu devretmek istediği etapta Van Aert Sarı Mayoyu yeni sahibine görkemli bir şekilde devretmek için umutsuz ataklar yapıp kaçarken dananın kuyruğu Longwye uzanan kategori dışı ama zorlayıcı tırmanışta koptu! Sagan mı, Roglic mi, Matthews mi derken son 500 metre içinde Pogocar ortaya çıktı ve rahat rahat, eze eze kazandı etabı; üstelik Maillot Jaune da etap sonunda kendisinin oldu.

Sıralı tam liste

 

Etabın öne çıkan anları

Gelelim bugünkü etaba:

Alsace bölgesini yavaş yavaş terk ederken Haute-Saône bölgesine doğru, Vosges Ulusal Doğa Parkının incisi Planche des Belles Filles dağının gölgesinden zirvesine zorlu bir mücadele bekliyor pelotonu. Tomblaine kentinden başlayıp şeytana inat can çıkartan La Super Planche des Belles Filles zirvesinde sona erecek 7. etap 176 km uzunluğunda.

Yaklaşık 6 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %9 civarındaki La “Super” Planche de Belles Filles zirvesi son beş yıldır Le Tour izleyen gözler için aşina: kendisine Le Tour açılış haftası bölüm sonu canavarı diyebiliriz pekala. 2012 yılında Bradley Wiggins tırmanışta şişince o zamanlar kendisine super domestiklik yapan takım arkadaşı Chris Froome etap zaferine pedallamıştı; iki yıl sonra 2014 yılında ise adeta bir kraliçe etapmışcasına dinlenme günü öncesi pedallanan 10. etabın bitiş çizgisine yine La Planche de Belles Filles ev sahipliği yaparken zirveden ilk sırada sarı mayosu ile geçen isim tabii ki Vincenzo Nibali idi. Tarihler 2017 yılını gösterdiğinde bu sefer zaferin adı Fabio Aru olsa da bu atak ve zafer Sarı Mayoyu taşıyan Chris Froome etkilememişti. 2019 yılında son kez Le Tour takviminde kendisine yer bulan ölümcül La Planche des Belles Filles zirvesinde sona eren 160km uzunluğundaki 6. etabın sonunda zafere can çekişerek de olsa uzanan isim Belçikalı Dylan Teuns olmuştu.

Sırtında Maillot Jaune, sarı mayo ile ilk kez etaba başlayacak Tagej Pogocar bugünkü etabın da favorisi… Bölgenin kış turizm merkezi Planche des Belles Filles zirvesi 2012 yılından bugüne Sarı Mayonun kaderini belirlese de unutulmamalı ki hesabın dağlarda görüleceği etapların sadece bir habercisi…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.