#TdF2022 10. Etap: Morzine > Megève, 148 km

Sonunda kaçışa da bir etap yâr oldu: Bob Jungels!

Son 1 km

Gün boyu oluştu oluşacak, koptu kaçacak denilen kaçış 40 km süren bir sancı sonunda oluştu, hem de kalabalık bir şekilde.

Col de la Croix zirvesinin inişinde birlikte pedalladığı Simon Geschke’yi silkeleyip yoluna devam eden Ag2r Citroen takımının Lüksemburglu pedalı Bob Jungels kariyerinin ilk Le Tour zaferi için yalnızlık ve ötesine doğru var gücüyle pedal çevirmeye başladı. Günün son tırmanışı İsviçre ve Fransayı birbirine bağlayan Morgins dağ geçidinde peşine düşen Thibaut Pinot bahtsızına yakalanmadan Châtel les portes du Soleil, güneşin kapılarına dek pedallayan Jungels, mücadelesini zaferle taçlandırmasını bildi.

Etabın öne çıkan anları

Etabın yarısından fazlasını kaçanları kovalamak ve nihayetinde zaferi kovalamaktan bitap düşen Pinotun peşinden bitiş çizgisini geçen Pogocar ve Vingegaard ikilisi belki bonus saniyeleri alamadılar ama yamyamlık yapıp peşlerinden gelenlerden 3 saniye çaldılar.

Sıralı tam liste

 

Gelelim bugünkü etaba

Alp Dağlarından sıcak bir merhaba! Peloton bugün kendi derdine bin dert katmak için Alp Dağlarının kalbine doğru ilerlemek için pedallıyor, istikamet hesabın dağlarda görüleceği silkeleyici sıra dağlar: Lacets de Montveriner, Col de la Croix de Fer, Col du Caliber ve L’Alpe d’Huez!

İsviçereden Fransaya girdiğimiz 9. Etap sonrası dinlenme gününde peloton Morzine > Megève arası Alplere bir geçiş yapacak. Kısa sayılabilecek bir 148 km uzunluğundaki 10. etap içinde biri son olmak üzere toplam dört tırmanış mevcut.

Peloton ilk 100 km içinde geçilecek iki adet Cat 4 bir de Cat 3 sınıfı tırmanışı rahatlıkla geride bırakacaktır; hatta kaçışa ve dağların kralı mayosundaki hevesliler şato içinde serbest dolaşma hakkına kavuşabilir de ama son 25 km içine girildiğinde kimsenin pedalının yaşına bakılmayacak gibi, zira ertesi gün seri köz getir misali sıralanan dağ geçitleri öncesi kimsenin zaman kaybetmeye niyeti yok.

Montee de l’altiport de Megeve, uzun ismin kısacası şu: Dağın başına airport kondurmuşlar, uzanan yol da hiç de öyle kolay değil: 25 km uzunluğundaki 1371 metreye konuşlu tırmanışın bitiş çizgisine uzanan yolun ortalama eğimi %4-5 arası olsa da nedeni yalancı düzlüklerinde ara çayı hizmetinin sunuluyor olması. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.