#giro106tr 4. Etap: Venosa → Lago Laceno, 175 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Melfi komününde sona eren 213 km uzunluğundaki 3. Etabın sonunda zafere tükene tükene pedallayan isim Michael Matthews!

Matthews, Giro orucunu 8 sene sonra bozdu!

Jayco – Alula takımının ihtiyar kurdu dişli rakiplerinin kendisini yemesine fırsat veren, bitiş çizgisi görünür görünmez son 200 metre kala açtığı sprinti tamamına erdirerek etabı kazandı. Neredeyse son 50 metrede tükenip pedal kesen Matthews, baktı ki sağdan soldan geliyorlar bir daha yüklendi pedallara ve akşam nerede yatacağını unuturcasına kazanmasını bildi.

 

Son 1 km

 

Etap ve Genel Klasmanda son durum

 

Yüzümüzü kara çalan isim ise etap sonunda dağların kralı mayosunu, Maglia Azzurra, sırtına geçiren Thibaut Pinot oldu. Fransız pedalın etap zaferi için geldiği Giro da dağların kralı mayosu icin mücadele etmesi, kendisi on yıldır takip eden bizler için sevindirici.

 

3. Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasmanda taşlar hâlâ yerinde: Roglic için düşündüğümüz bonus saniye kapısını Remco göz dağı verircesine önde geçip kendisi 3, Roglic de 2 saniyeyi aldı; ikilinin daha turun başında böyleyken son haftaya girdiğimizde kılışlar çekilecek gibi!

 

Bugünkü etaba gelecek olursak…

Tiren Denizine doğru yaklaştıkça yaklaşıyoruz… Ama önce Alplerden kopup Çizmeyi bir terzi makası misali boydan boya kesen Apenin Dağlarının güneyini aşmamız gerek. Venosa > Laceno Gölü arasında pedallanacak 4. Etap 175 km uzunluğunda.

Giro d’Italia 2023, 4. Etap profili: Profiline ve özellikle son 10 km’sine bakınca etap beni kaçırın diye bağırıyor!

Açılış sonrası iki etapla pistte çılgın attan sprinter pedallar masalarına dönüp dinlenebilir, sahne bu kez tırmanışçıların. 175 km uzunluktaki etapta toplam üç tırmanış olsa da profil çıkışlı, inişli, çıkışlı, tıpkı omuz – baş – omuz grafiği gibi. (Yatırım Tavsiyesi Değildir.) 400 mt rakımda başlayan etap ya Velominati affet bizi demeden Apenin Dağlarının 1100 metrelik ortanca dağlarında dolandıracak pelotonu, ta ki Laceno Gölünün kıyılarına dek. Aslen bir kış sporları turizmi merkezi olan Laceno kasabasına uzanan Colle Mollela tırmanışı 9,7 km uzunluğunda ve ortalama %6 eğimde. Peloton su içer gibi tırmanacaktır, ancak zafer sevdalısı kaçaklar zirveyi aşar aşmaz arkalarına bakıp da şaşmazlarsa zafere pedallayacaktır.

 

4. Etabın sonuna uzanan son 10 km’de hiç de hafife alınmayacak bir tırmanış var: Lanceno Gölüne uzananmak için Apenin Dağlarının bir yamacından bir yamacına pedallanayn Peloton meydanı kaçaklara ve yerlerini korumak isteyen genel klasman favorilerine bırakacaktır: Molella Dağının 1084 mt rakıma konuşlu sırtını aşmak için pedallanacak mesafe neredeyse 10km ve ortalama eğimi %6 olsa da büklüm büklüm tırmanışın en sert yeri %12 eğime sahip!

Devrisi devrisi üç tırmanış sonrası genel klasmana tehlike yaratmayan bir kaçış grubu oluşursa eğer Soudal – Quick Step takım olarak Maglia Rosayı bir emanetçiye bırakıp dinlenmeyi düşünebilir. Düşünmezlerse ilk hafta kapanışına dek Remco Evenepoel güle oynaya pedallaya Maglia Rosayı tutacak gibi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.