#giro106 5. Etap: Atripalda → Salerno, 172km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Kaçışın adını zafere yazdırdığı bir etap izleyebildik. Apenin Dağlarını aştığımız yağmurla beraber iyice zolaşan 4. Etabın sonunda zafere uzanan isim Aurélien Paret-Peintre! AG2R Citroën takımının 27 yaşındaki Fransız pedalının ilk Giro zaferi!

 

Günün orjinal kaçışı favoriler grubuna yakalanmadan etabı kazanmanın derdiyle birer ikişer ataklarla bitiş çizgisini yakınsadı: 5.3 km kala Ghebreigzabhier, Paret-Peintre ve Leknessund tırmanışta öne çıktı ve kimsenin karşı atakla yaklaşmasına izin vermeden pedallasalar da 4.5 km kala Ghebreigzabhier tükendi. Genel Klasmanda Maglia Rosaya en yakın pedal Leknessund öne çıkıp gaz verse de kısa süre içinde Paret-Peintrenin yentişmesine engel olacak bir tempo yapamadı günün yorgunluğu sağ olsun. Bitiş çizgisine kadar birlikte pedallayan ikiliden Paret-Peintre etap benim Pembe Mayo senin diye bağıra çağıra etap zaferine uzanırken favorilerin istediği de oldu: Maglia Rosa kaçışta genel klasmana tehlike yaratmayan bir pedala bırakıldı: DSM takımının 23 yaşındaki Norveçli pedalı Andreas Leknessund da Maglia Rosaya uzandı.

 

Ultimo Kilometro!

 

Gün boyu etkili olan yağmur ve soğuk sürerkli çık-in-çık profildeki etapta kaçışın oluşmasını zorlaştırdığı gibi pelotonun da temkinli inişlerle garantici bir tutum takınmasına yol açınca yağmurdan çok yorgunluk egemen oldu. Bu sancılı süreçte oluşan kaçış kendisini bitişe kadar kardeş bitişte kalleş mottosuyla riske atıp sürünce fark 5 dakika bandına oturdu ve favorilerin de istediği bir bakıma gerçekleşti: Maglia Rosanın riski sıfır emanetçi bir sırta geçmesi: Sevinedur Andreas Leknessund! Heya Norge! Neya Andreas!

 

4. Etap sıralı tam liste

 

4. Etabın öne çıkan anları

 

Bugünkü etaba gelecek olursak…

Adriyatikten Tirene uznanan bu Çizme bizim… Apenin Dağları geride kalırken mini mini Atripalda komününden başlayacak 5. Etap Napolinin güneyinde, Salerno Körfezinde sona erecek.

Giro d’Italia 2023, 5. Etap: Maglia Rosanın sırt değiştirmeyeceği senaryosu baştan belli bir profil var karşımızda: Sprint.

171 km uzunluğundaki etabın profili için dalgalı diyebiliriz. Başlar başlamaz Cat3 sınıfı bir tırmanış ve peşinden çaktırmadan kabaran bir profil var şöyle bi 800 mt rakıma dayanan ama sınıfsız. 3. Etapla bezerliği çok, sadece kabartma tozu azıcık fazla kaçmış.

Etabın son 50 km’si iniş ve düzlük, ta ki Solerno Körfezine dek… Kaçış varsa da yutulması Ultimo Kilometro içinde olur, sonrası toplu sprint mücadelesi. Maglia Rosa sırt değiştirmeyecek gibi görünüyor. Keyfini süredur Andreas Leknessund!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.