#giro106tr 9. Etap: Savignano sul Rubicone → Cesena, 33.6km [ITT]

Bugünkü etapta neler olmuştu?

Nasıl da ters köşe olduk ama? Fare doğuracak dediğimiz 8. etap dağ doğurdu resmen! Teri → Fossombrone komünleri arasında pedallanan 207 km uzunluğundaki etap görece kolay ve bireysel zamana karşı etabı öncesi dinlene dinle geçilir derken Ben Healy oyunu bozdu, kaçış kardeşliği bir yere kadar dedi ve zafere pedalladı!

Giro d’Italia 2023, 8. Etabın ebzer bozan pedalı: Ben Healy zaferini kutlayarak bitiş çizgisinden geçerken.

 

Etabın başından itibaren kaçış denemeleri olsa da bir türlü istenen büyüklükte bir kaçışa izin vermeyen peloton kendi kendini yordu ve kaçışa izin çıktı: Önce 4, sonra üç beş derken 13 kişilik bir kaçış grubu oluştu.

Gözleri atağa gülen Ben Healy aralarda planını düşünüyor!

EF Education – EasyPost takımının 22 yaşındaki İrlandalı pedalı Ben Healy kendisine ilk büyük tur ve Giro zaferini getiren karşı atağını iki kez geçilecek I Cappuccini tırmanışında yaptı ve zirveyi İGİÇsel (FİFO) bir şekilde geçip arayı açtıkça açarak, I Cappucciniden ikinci ken geçilince fena gaza gelerek zafere pedalladı!

Ultimo Kilometro!

 

Ben Healy için son 3,3, favoriler grubu için son 7 km kala Primoz Roglic kimsenin beklemediği, ama takım otobüsünde konuşulduğu kesin bir anda I Cappuccini tepeciğinin eteklerinde atağını yapıp favorilerden kopmayı başardı. Peşine Remco Evenepoel ve Maglia Rosayı taşıyan Andreas Leknessund takılsa da INEOS Granadiers takımından Geraint Thoman ve Teo Geoghegan Hart tempo yapıp takip ikilisini yakaladı ve daha tırmanış bitmeden Roglic ile buluşup basıp gittiler!

Healy için 3, Roglic için 6 km

 

Zorlanan Remcoya eşlik eden iki isim, 2020 yılının ikincisi Damiano Caruso ve genç yetenek Joao Almeida “madem Maglia Rosa için isteklisin sen çalış biz de takip edelim” dedi ve zerre yardım etmeden tekerinde pedalladı.

Etabın öne çıkan anları

 

Ben Healy zaferini kutlayadursun geride neler oluyordu? Roglicin çektiği INEOS treni, son 500 metrede sen bizi kuyudan kurtardın biz de seni taşıyalım deyip öne geçerek etabı tamamlarken Remco Roglic, Thomas ve Geoghegan Hart üçlüsüne 14 saniye kaybederek bitiş çizgisinden geçti.

Brothers in Arms ya da BROMANCE!

 

Sıralı tam liste

Hayli zaman kaybetmesine karşın Andreas Leknessun Maglia Rosayı korumayı başardı.

 

Yarınki etaba gelecek olursak

Her şeyin çok güzel olacağı bir gelecek için oyumuzu kullanıp evimize geldiğimiz an Adriyatik kıyılarına geri dönüyoruz; tam kıyı olmasa da 15 km içerideyiz. Savignano sul Rubicone → Cesena kentleri arasında bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak 9. Etap 33.6 km uzunluğunda.

Giro d’Italia 2023, 9. Etap Profili…

Dümdüz bir profile sahip etapta toplam üç zaman ölçüm noktası var; Fossadaki ölçüm noktasındaki U Dönüşü kadar rüzgarın ne yöneden eseceği önemli. Sonrasına yönetilmesi kolay uzun bir düzlük var bereketli topraklar üzerinde pedallanacak. Üçüncü ve son zaman ölçüm noktası Casena kentine girildiğinde bitiş çizgisine uzanan yol için aynı şeyi söyleme mümkün değil, dikkat gerekiyor.

 

Giro d’Italia 2023, 9. Etap haritası

Yarış bittikten sonra sandığınıza sahip çıkmayı unutmayın!

Ertesi gün Giro için tatil, bizler için kolları sıvama ceketi çıkartma günü!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.