#giro106tr 11. Etap: Camaiore → Tortona, 219 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Viareggio kıyılarında sona eren baştan sona soğuk ve yağmurlu etabın sonunda hayatta kalıp zafere uzanan isim Magnus Cort!

 

Ultimo Kilometro

Günün orjinal kaçışında yer alan EF Education-EasyPost takımının 30 yaşındaki Danimarkalı pedalı bu zaferle birlikte kendisini üç büyük turda etap kazananlar kulübüne kabul ettirdi. Zafer için Magnus Cort alkışları hak ederken, bitiş çizgisine dek kardeş kardeş pedallayıp mağlup ettiği kaçış arkadaşlarının da adını anmamak olmaz: Derek Gee ve Alessandro De Marchi ki, bu seneki ikinci kaçışta zaferden mahrum oldu kendisi.

 

Etabın öne çıkan anları

 

Remconun bırakmasıyla güne Maglia Rosa ile başlayan Geraint Thomas halinden memnun görünüyordu; yine de yolda bulmuş gibi mayoyu giyinmese iyiyfi; 11. Etapda giyin mesi şık olurdu.

 

Bugünkü etaba gelirsek…

Yağmurun bir metre dahi olsa peşini bırakmayacağı bir gün var karşımızda; dün yaşanan onca dram ve hipotermi bugün de karşımıza çıkacaktır. Tiren Denizinden yönümüzü kuzeye çevireceğimiz Camaiore → Tortona komünleri arasında pedallanacak 11. Etap 219 km uzunluğunda.

Giro d’Italia 2023, 11. Etap profili değil de aralıksız devam eden yağış pelotonu zorlayacaktır.

 

Ligurya Apeninlerini aşıp hesabın dağlarda görüleceği kuzeye doğru uzanacağımız 219 km uzunluğundaki etap bu seneki Gironun en uzun günü. Sınıflandırılmış üç tırmanışa sahip etabın sonu sprint mücadelesine de dünkü gibi kaçakların zaferine de açık.

Yağmurlu bir günde geçilecek etapta favoriler dünkü gibi risk almadan, hasta olmadan, Covidlenmeden, cırcır olmadan etabı kaçışa bırakıp sessiz sakin pedallamayı seçecektir. Hele ki, Remco Evenepoelin Covid-19 yüzünden Girodan geçilkmesiyle sırtına Maglia Rosa düşen Geraint Thomasın 2 saniye gerisindeki Primoz Roglic sabretmeyi ve beklemeyi iyice öğrenmiş durumda.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.