#giro106tr 16. Etap: Sabbio Chiese → Monte Bondone, 203km

Kaçış destanı izledğimiz bir başka etap daha geride kaldı… Atanamamış Il Lombardia klasiği tadındaki bol yokuşlu 193 km uzunluğundaki Bergamo kentinde sona eren 15. Etapta zafere pedallayan isim Brandon McNulty!

En Son Paris – Nice 2022 5. Etabı kazanan Brandon McNulty, kazanma orucunu Gİro da bozdu!

UAE Team Emirates takımının 25 yaşındaki Amerikalı pedalı böylece ilk büyük tur zaferine uzanırken zafer orucunu da bozmuş oldu. UAE Team Emirates artık iki etap kazandığına göre biraz boşladığı liderleri Joao Almeidaya gelecek zorlu etaplarda destek verecektir; zira zaman farkı favorilerle çok az.

Ultimo Kilometro

 

Etabın başında oluşan devasa kaçış grubunda ilk fişeği yakan Ben Healy olurken favoriler grubu da alın kazanın etabı, biz bi 6 dakikaya geliriz dedi. Dağların kralı mayosu için Ben healy ve Einer Rubio adeta omuz omuza mücadele ederken yarışa da hem heyecan hem renk kattılar.

 

Healy sürekli kaçıştan sıyrılmak için karşı ataklar yapıp yakalansa da en sonunda Roncola Alta zirvesine uzanan çileli tırmanışta kendisi gibi paçayı kurtarmaya çalışan Brandon McNulty ve Bruno Frigoyu silkeledi ve tek başına zirveden geçip serbest düşüşe başladı. Temposunu tutturan ve inişte ensendeyim diyen Brandon McNulty, Frigoyu geride bırakıp inişte Healyi yakaladı ve ikili Bergamoya doğru birlikte pedallayacak ike bir silkelenemeyen olarak Bruno Frigo yine, yeniden yakaladı ikiliyi.

 

Bergamoya uzanan La Citta Alta yolunda sağlı sollu dizilmiş taraftarların oluşturduğu insan tüneli geçilirken Ben Healy bir atak daha yapıp Bruno Frigoyu yeniden silkelese de Brandon McNulty peşini bırakmadı. İnişte ve kente giren son düzlükte birlikte pedallayan ikiliyi göz hapsine takip eden Bruno Frigo son 500 metre kala bitişe ikiliyi yakaladı ve anında sprint açarak bu kez kendisi silkelemeye çalışsa da günün yorgunluğu bacaklarında hissedilince çabuk kesildi.

McNulty mi Healy mi derken, güçlü görünen Amerikalı bir bisiklet boyu farkla etabı kazandı.

Etabın öne çıkan anları

Zirveleri, dağ geçitlerini, tepeleri birlikte aşan üçlü Mini Il Lombardia etabında silkelenememezlikleri olsun, vazgeçmemeleri olsun, mücadeleyi sürekli diri tutmaları olsun unutulmaz bir yarış ortaya koydular.

Favorilerin dün olduğu gibi bugün de dinlenmeye karar vermeleriyle kendileri açısından sakin bir gün pedalladılar. Neredeyse 7 dakika sonra bitiş çizgisinden geçen favorilerden bir 30 saniye sonra geçen Brumo Armirail Maglia Rosayı kaymetmedi.

 

Sıralı tam liste

 

Yarın son dinlenme günü, peşinden hesabın dağlarla görüleceği bir altı etap daha var!

 

Bugünkü etaba gelecek olursak

Yarışmayı unutan bir favoriler grubu var önümzde; hepsi de dağları bir şekilde aşalım kozumuzu 20. Etaba saklayalım diyor, ama gizliden.

Lombardiya ve Veneto bölgelerini bereketlendiren Garda Gölü etrafında dolanıyoruz… İstikamet Trento bölgesine gölgelik eden Monte Bondone!

Sabbio Chiese → Monte Bondone arasında pedallanacak 16. Etap 203 km uzunluğundaki etabın prfoili biraz vahşi: Sonuncusu bitiş çizgisine ev sahipliği yapan toplamda beş zirve geçilecek. Garda Gölü kenarından düz bir profilde ilerleyen etapta 64. km’den sonra işler karıştığı gibi, düz bir alan görmeyeceğiz gibi.

Dinlenme gününün ardından toplamda beş dağ geçidi içeren bir etap favoriler grubunu hareketlendirecek, izlediğimiz kaçış destanını da sürdürecektir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.