La Vuelta a Espana 2023 19. Etap: La Bañeza > Íscar, 177,5 km

Dünkü Etapta Neler Olmuştu?

179 km uzunluğundaki 18. Etabın sonunda Linares Dağ Geçidinden zafere yine uzun soluklu kaçışını taçlandırarak pedallayan isim Remco Evenepoel!

 

La Vuelta a Espana 2023, 18. Etabı kazanan Remco, bu sene üçüncü, toplamda beşinci La Vuelta zaferi.

Soudal – Quick Step takımının Belçikalı pedalı henüz 23 yaşında kariyerinin 50. zaferine uzanırken dağların kralı mayosunu da garantiledi.

 

El Ultimo Kilometro

 

Etap başladıktan 10 km sonra oluşan kaçış hiçbir engellemeyle karşılaşmadan kısa sürede güçlü isimlerin de katılmasıyla, Remco Evenepoel, Egan Bernal, Damiano Caruso, Imanol Erviti gibi ana grupla farkı açtı. 14 kişilik kaçış etabın ortasında 8 dakikaya çıkan farkı koruyarak Remco Evenepoel ve Damiano Caruso ikilisinin temposuyla San Lorenzo dağ geçidini rahatlıkla aşıp vadiye indi ve günün son tırmanışı Cruz de Linarese ulaştı.

 

Bir umut olsa da kaçış, işin artık uzmanı sayılan Remco varsa içinde tam tersi…

 

La Cruz de Linares başlar başlamaz hareketlenen Remco Evenepoel, yanındaki herkesi silkeleyerek liderliği ele aldı. Genel klasman favorilerinden ibaret ana grup da dün olduğu gibi bugün de Bahrain – Victorious temposuyla geriden kaçakları takip etti. Remco, ilk kez çıkılan Cruz de Linares dağ geçidini geride bırakıp dağın öte yüzüne son derece teknik bir inişten varıp ikinci kez tırmanmaya hazırlanırken aradaki fark 11 dakika idi.

Cruz de Linares ikinci kez tırmanıldığında tempoyu iyice yükseltse de Bahrain – Victorius takımı Mikel Landanın dördüncülük mücadelesi için, bu sonuçsuz kaldı. Zira, ikel Landa ne zaman atak yapıp fark yaratmaya çalışsa yerine göz koyduğu Juan Ayuso sürekli çevap verdi. Son 1 km içinde Ayuso çeşitli denemeler yapsa da bu kez hem Landa hem de Maglia Roja Sepp Kuss takip ederek ataklarını kesti.

 

Genel Klasman Favorileri için son 2 km

 

Dün Angliru zirvesinde yaşanan Jumbo-Visma anlaşmazlığı bugün durulmuş gibiydi; zira, Remco sevinmeyi bırak soğumuş ve röportaj dahi vermişken 9 dakika geriden gelen favorilerden Sepp Kuss son metrelerde sprint ata ata bitiş çizgisinden geçerken kendisini Primoz Roglic takip etti, Vingegaard ise ikiliden 9 saniye sonra etabı tamamladı.

 

Etabın Öne Çıkan Anları

 

Bu sene üçüncü etabını kazanan Remco, dağların kralı mayosunu garantilerken Kaden Groves da yarın puan mayosunu pekiştirmek ve Madridden önce bacaklarını açmak için mücadele edecek. Sepp Kuss, bugün kazandığı takım emriyle ya da egoların bir yere bırakılmasıyla gelen 9 saniye ile Vİngegaard ile farkını 17 saniyeye çıkartırken Roglic de üçüncü sırada. Asıl mücadele Jumbo-Visma üçlüsünün gerisinde, dördüncülükte: Dün ve bugün sürekli saldıran Bahrain – Victorious yarını dinlenerek geçirip 20. Etapta Mikel Landayı yukarı taşımak Juan Ayusoyu silkelemeye çalışacaktır; Enric Mas da denklemde, unutmayalım.

 

Dünden beri sürekli deneyen Mikel Landa, bugün de dördüncülük için Juan Ayusoyu silkeleyemedi.

 

Sıralı Tam Liste

 

Son 1 km ama Remco Evenepoel için; favoriler grubu 10 dakika geride, aşağı yukarı 3 km’ye denk.

 

Bugünkü Etabı İncelersek…

La Vueltada ender görünen nesli tükenmek üzere olan düz etaplardan biri karışımızda; yazık sayıları çok az. La Bañeza > Íscar arasında pedallanacak 19. Etap Madride doğru sele üzerinde uzun bir dinlenme günü aslında.

La Vuelta a Espana 2023 19. Etap Profili diyor ki, yapılacak ne işiniz varsa yapın gelin son 3 km’yi izlemeniz, hatta özetleri, yeterli.

177,5 km uzunluğundaki etap dümdüz, çıkıntı dahi yok! Kaba kesim ağaç testeresi misali profildeki 20. Etap öncesi hak edilmiş bir dinlenme günü sunan etapta favoriler yatacak sprint trenleri çalışacak. La Vuelta henüz bitmiş değil, 20. Etapta tam 10 adet Cat 3 sınıfı tırmanış var, testere etap öncesi favoriler bugün ne kadar dinlenirse kâr!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.