Le Tour de France 2021 20. Etap: Libourne → Saint-Émilion, 31km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Slovenler resmen Le Touru ele geçirdiler! Son iki etaptır Pogacar, dün de Matej Mohoric!

TdF2021, 19. Etabı kazanan isim günün uzun soluklu kaçağı ve son 25km’nin de tek başınası Matej Mohoric! Bu zaferle Sloven pedal kendisinin iki, ülkesinin Le Tourdaki beşinci zaferine pedal bastı.

 

203km uzunluğuyla turun üçüncü uzun etabında zafere uzanan isim yine aynı: Matej Mohoric! 248km ile turun en uzun etabıyla birlikte bugün de etabı kazanan Mohoric, bu zaferle hem takım klasmanında takımlarının başarısını kutsarken hem de şafak vakti takımının kaldığı otele spor polisince yapılan baskınına da cevap verdi.

Yarışın başında yaşanan yola taşma kazası sonrası darmadağın olan pelotonun önüne gelen Maillot Jaune Tadej Pogacar INEOS Granadiers kaçaklarını sakinleştirerek etabı patronaj kullanarak nötralize etti. Bu şık hareket sonrası peloton toplanınca kaçışlara yeniden izin verilse de etabın ilk yarısına dek sürekli kaçanların pelotonca yakalandığı, takibe de aman verilmedi. Ama en son Mohoric, Politt, Aspergen, Valgren, Stuyvenden ibaret 10 kişilik kaçış grubunu peloton saldı gitti: Bırakın kim kazanırsa kazansın, yolumuz Paris arkadaşlar!

Etabın öne çıkan anları

Yarışın koptuğu, dahası karşı atak yapan Mohorice yazıldığı an 25km kala bitişe kimsenin bu adam kaçıyor da takip edelim demeyerek nasıl olsa yakalarız havasına girmesiydi ki, sorun da bu: Kararsız kalıp takip etmemek ve takip etse dahi diğerlerinin de kendisiyle gelip kaçağı yakalaması ve etabı “belki de” kazanması. Bu yüzden geriye kalan 9 pedaldan kimse Mohorici düzenli bir tempoyla yakalamaya çalışmadı, böyle olunca da Mohoric yarından önce erkenden zamana karşı modunu açıp  Libourne kentinde sona eren 203km sonunda bu seneki Le Tour da ikinci etap zaferini kazandı!

Sarı mayonun da dahil olduğu ana grup ise Mohoricten tam 21 dakika sonra bitiş çizgisinden geçerek sele üzerinde karpuz büyüttü. Dinlenmenin amacı yarınki 31km uzunluğundaki zamana karşı etabı tabii ki!

Bugünkü etaba gelirsek

Libourne → Saint-Émilion kentleri arasında, şaraphaneler ve üzüm bağları arasında pedallanacak düz profildeki 31km uzunluğundaki etap bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak. Düz dediysek profili düz sadece, şehirden çıkış olsun, yeniden şehre giriş olsun yollar trafik düzenlemeleri, ada ve kavşaklar sağ olsun dikkat gerektiriyor. Özellikle birinci ve ikinci zaman ölçüm noktalarındaki kapalı dirsek ve dönüşler hız kesecek denli keskin.

Zamana karşı etabı bu gazla devam ederse sıralama değişmeyecektir. Devrisi gün ilk üç podyumda şampanya patlatır!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.