Giro d’Italia 2024 Açılış Etabı: Venaria Reale > Torino, 140 km

Rüzgar gibi gelip geçen Bahar Klasikleri sezonu sonrası 11 ayın sultanı Giro d’Italia huzurlarınızda!

21 günlük macera yine, yeniden Torinodan başlarken 21 günün sonunda 3408 km dolana dolana çizme boyunca Romada sona erececek; adettendir tüm yollar Romaya çıkar!

 

Açılış etaplarının alışılagelen kalıplarını yıkmaya devam eden Giro, yine şaşırtmadı bizi: Daha ilk günden Tadej Pogacarın Maglia Rosayı sırtına geçirebilmesini kolaylaştıracak zorlukta bir etap profili var pelotonun karşısında: Torino şehrinin sakin ama tatlı güzide Vanaria Reale kasabasından başlayan etap peş peşe çıkışlı inişli bir profili takip ederek 140 km sonunda Torino merkezinde sona erecek.

 

Giro d’Italia 2024 1. Etap Profili: Etabın açılış etabı olmadığına yemin etsek ne yazar?

Etabın ilk tırmanışına dek ilk 40 km Grande Partenza havasında geçse de bonus hem ara sprint kapısında hem de etap sonunda ki bonus saniyeler ortalığı ilk günden kızıştıracaktır. Kaldı ki bu bonus saniyeler konusunda Giro d’Italianın bu seneki rakipsiz favorisi Tadej Pogacarın 1 saniyeyi bile es geçmemesi ortadayken.

Etabın son kısmı tam kaçış ustaları için çizilmi gibi; tamam değil açılış, beşinci etapta filan karşımıza çıkacak bir Cat2 sınıfır tırmanış Colle della Maddelena peşinden soluksuz iniş ve takibindeki bitiş çizgisi öncesi Poggiovari bir tepeciğin olması Maglia Rosa isteklilerini hareketlendirecektir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.