Gİro d’italia 2024 7. Etap: Foligno > Perugia, 40,6 km (ITT)

Dünkü etapta neler olmuştu?

Kısa özet: Etabın kazananı Pelayo Sanchez, kaybedeni Julian Alaphilippe!

Ultimo Kiloemtro

Tozlu yolların vaadettiği heyecan ve atağın sadece kağıt üzerinde kaldığı bir etap izledik. Pelotonun, dahası UAE Emirates takımının Pogacarın yapacağı atak uğruna kaçışa izin vermediği, INEO Grenadiers takımının da sürekli Maglia Rosa ve fedailerini gözetip takip ettiği, haliyle kaçışın yine engellediği günde nihayet kaçış, ilk tozlu yola girmeden Alaphilippe öncülüğünde oluşabildi.

Oluşsa ne gam! Sürekli 20 saniye geriden pelotonun nmeffesinin hissedilmesi ancak tozlu yolların ikincisi, tırmanıuşta sona erdi ki, zaten buradan sonra orjinal kaçıştan geriye bir Alaphilippe kaldı, o gitti bu geldi derken sonradan kaçışa katılan Pelayo Sanchez son düzlükte zafer için gün boyu çalışan Alaphilippe dize getirip etabı kazandı.

 

 

Movistar takımının 24 yaşındaki taze İspanyol pedalı Pelayo Sanchez 88 km süren kaçışını zaferle taçlandırıken ilk profesyonel etap zaferine imza attı; 105 km süren mücadelesinde Alaphilippe üzülse de kendisini yine yeniden mücadele içinde görmek eski günlerindeki gibi, herkesi heyecanlandırdı.

 

Etabın öne çıkan anları

 

Sıralı tam liste

Bugünkü etabı incelersek

Genel klasman mücadelesinde taşların yerine oturacağı bir etap var karşımızda. Aslında ilk haftadan Maglia Rosa böylesine sıkı sıkıya bir pedalın sırtına yapışmaz ortak yaşar misali ama bu sene RCS sırf Tadej Pogacar çekimine kapılmak adına böyle bir etaplar dizisiyle yol aldı.

Ykalaşık 41 km uzunluğundaki bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak 7. Etabın sonunda favorilerin ortaya koyacağı performans ve takiben alev alan bacakları iyice yangın yerine çevirecek zirve bitişine ev sahipliği yapan 8. Etap sonunda Maglia Rosanın kaderi tayin edilmiş olacak.

Düzde çok dolandım şöyle bir yücesinde seyran eyleyeyim etabı…

Etabın sonunda 6.6 km uzunluğunda bir tırmanış yer alıyor, önü yani 34 km ise dümdüz diyebiliriz. Foligno kasabasından başlayan etap 34 km boyunca ovalardan geçe geçe Perugia tepesinin eteklerine uzanıyor; sonrasında ise 6.6 km uzunluğunda Cat 4 sınıfı Perugia dağ geçidi aşılacak.

Geçidin açılışı fazlasıyle sert: %10 eğim 1. km sonrası yerini kademeli olarak düşe düşe %5 seviyesine bıraksa da günün yorgunuğu son metrelere dek hissedilecektir. Geçen senenin 20. Etabında neler yaşandığını bir biz bir Velomimnati bir de Rogiic biliyor! 2020 ve sonrası hem Giro hem de Le Tour da şampiyonluğu bireysel zamana karşı mücadelelerinin belirlediği yadsınmaz bir gerçek: Roglic (Le Tour 2020, Pogacar), Hindley (Geoghegan Hart, Giro 2020) Thomas (Giro, Roglic 2023) Pogacar (Vingegaard, Le Tour 2023) hep bireysel zamana karşı etaplarında şampiyonluğu kaybettiler.

Günün favorisi tabii ki sırtında Maglia Rosa ile Tadej Pogacar olsa da takipçisi Geraint Thomasın da yaş itibariyle kart tavuk olsa da iradesel açıdan keçi gibi, bu ikisi dışında favorilerden kimsenin öne geçip diğerlerini silkeleyeceğini bizi de şaşırtacağını sanmıyorum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.